Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Ingen revansch för Sundsvall

Mellan Södertälje Kings och Sundsvall Dragons första respektive andra möte skilde endast nio dagar och även nu var det Södertälje som vann, den här gången med 82-73.

I likhet med den första matchen den 19 december skaffade sig Kings ett stort försprång i första perioden, men skillnaden nu var att Sundsvall inte gavs någon chans att komma i kapp. Poängbäst blev Toni Bizaca med 21, medan Aaron Anderson och Christopher Czerapowicz tog nio returer var. Dragons William Gutenius och Charles Barton gjorde 18 poäng var och Hlynur Baeringsson plockade nio returer.

Kings startade matchen med fantastiskt trepoängsskytte som mot slutet av den första perioden låg på 86% (6/7). I och med siffrorna 18-29 efter de första tio minuterna hade gästerna skaffat sig goda förutsättningar inför återstoden av matchen.

Att Kings skytte var så pass högprocentigt var viktigt med tanke på att Sundsvall till en början kontrollerade returtagningen, annars hade ledningen knappast kunnat hålla i sig. Men det gjorde den, även om den hade krympt till sju poäng inför halvtidsvilan.

Av Dragons 38 poäng efter två perioder stod Gutenius för elva och Barton för tio, medan poängen i Kings var fördelad mellan fler spelare, med Bizaca i topp med elva följd av Andersons nio.

I period tre skärpte bortalaget till returtagningen, med Czerapowicz och Anderson i främsta ledet. Dessutom fortsatte de nödvändiga skotten att sitta, medan hemmalaget sökte efter den välbehövliga rytmen. Gutenius, Barton och Baeringsson delade större delen av Dragons poängskörd mellan sig, medan exempelvis Raymond Willis, som var framträdande i lagens förra möte, slutade på blygsamma fyra poäng.

Efter den förra matchen sade Toni Bizaca att man inte hade hunnit scouta motståndarna tillräckligt innan, vilket det nu definitivt hade råtts bot på. Svackan i tredje perioden uteblev och Södertälje kunde relativt bekvämt lägga sin tolfte seger i ligan till protokollet.

Matchfakta:
Sundsvall–Södertälje 73-82

(18-29, 20-16, 16-20, 19-17)
Poäng, Sundsvall: William Gutenius 18, Charles Barton 18, Hlynur Baeringsson 14, Ernests Kalve 8, Jesper Eliasson 6, Raymond Willis 4, Andre Nilsson 3, Daniel Eliasson 2.
Södertälje: Toni Bizaca 21, Skyler Bowlin 15, Aaron Anderson 11, Davis Lejasmeiers 10, Dino Pita 7, Nicholas Spires 7, Mike Joseph 4.
Publik: 1 245.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

Dela inlägget