Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Svenska mästarna på besök

Sista matchen innan juluppehållet mötte vi Södertälje Kings på bortaplan och förlorade med 88-91 där vi lika gärna kunde ha vunnit. Nu kommer Kings till oss för vårt andra möte denna säsong och förhoppningsvis kan vi vinna på vår hemmaplan.

Vi gjorde en helt ok insats senast i tre perioder men den första perioden måste vi bara glömma… Vi hittade ett spel och en rytm som passade oss bra och det är det vi måste försöka åstadkomma igen. Helt enkelt bestämma tempot i 40 minuter. Klarar vi av det vinner vi matchen men får Kings bestämma rytmen i matchen så blir det svårt för oss att vinna. Vi har haft aktiv vila i fem dagar och har efter julskinkan hunnit med fyra basketpass och vi känner oss redo för matchen mot Kings. Vi har under denna period kunnat rehabilitera några småskador och fylla på energidepåerna. Det enda orosmolnet vi har är Daniel Eliassons ena fot. Sista träningen innan förra kingsmatchen slet Danne av ett ligament i fotleden som orsakar ordentlig smärta. Om och hur mycket han kommer att kunna spela den närmaste tiden beror helt och hållet på hur illa smärtan blir i foten. Övriga tio spelare är friska och hela.

Södertälje är som vanligt en av favoriterna till att vinna SM-guldet. De har en bred och bra trupp med många offensiva vapen. Defensivt är de som vanligt stabila så det gäller för oss att lirka upp deras försvar och spela ett stabilt lagförsvar. Toni Bizaca är som vanligt lagets MVP och det gäller för oss att hålla ett extra öga på hans förehavanden. Vilket inte är helt lätt.

Summan av kardemumman är dock att vi hoppas att vi kan bjuda på er i publiken på en riktig basketunderhållning så här i mellandagarna. Inte nog med denna match. Redan den 30 december spelar vi åter en hemmamatch, då mot Örebro. Då bjuds det på brödrakamp då förre Dragonsspelaren och Challes äldre bror Brandon Barton kommer på besök.

Text: Tommie Hansson, coach Sundsvall Dragons

Kommande matcher, Basketligan:
Måndag 2015-12-28 19:04:00 Jämtland Basket Norrköping Dolphins Ö-sunds Sporthall (Webb-TV)
Måndag 2015-12-28 19:04:00 Borås Basket Umeå BSKT Boråshallen (Webb-TV)
Måndag 2015-12-28 19:04:00 Sundsvall Dragons Södertälje Kings Sundsvalls Sporthall
Måndag 2015-12-28 19:04:00 Malbas BC Luleå Heleneholms sporthall, Malmö (Webb-TV)

Dela inlägget