Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Nyårsmatchen i Boråshallen

Som vanligt avslutar Borås Basket året med den traditionella Nyårsmatchen, som i år spelas måndagen den 28 december.

På den matchen brukar det alltid komma mycket folk. Mycket folk brukar inspirera spelarna och de bjuder i sin tur tillbaka genom att stå för stor basketunderhållning. I år kryddas kvällen med ett sångframträdande av Emil Gullhamn och med dans av Marbo Moves i pauserna.

Nyårsmatchen är kanske den match i grundserien som spelarna längtar mest till. Den lediga tiden i mellandagarna gör att många Boråsare har tid att gå på basket. För ett år sedan, mot Kings, var publiksiffran en bit över 2000 åskådare. Och för två år sedan, mot EcoÖrebro, var det hela 2970 personer som kom till Boråshallen. I föreningen tycker man att det vore roligt om det blev något liknande denna Nyårsmatch.

Sportsligt så kommer Christian Maråker att stå över igen. Han behöver all vila och rehab-tid som går att få innan den tuffa januarimånaden drar igång.

Borås Basket besegrade Umeå Bskt så sent som den 18 december. Nu siktar laget på två raka mot västerbottningarna. Men Umeå är säkert väldigt revanschsugna efter det nederlaget och innan matchen är spelad och avgjord så kommer mycket att hinna hända.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Kommande matcher, Basketligan:
Måndag 2015-12-28 19:04:00 Jämtland Basket Norrköping Dolphins Ö-sunds Sporthall (Webb-TV)
Måndag 2015-12-28 19:04:00 Borås Basket Umeå BSKT Boråshallen (Webb-TV)
Måndag 2015-12-28 19:04:00 Sundsvall Dragons Södertälje Kings Sundsvalls Sporthall
Måndag 2015-12-28 19:04:00 Malbas BC Luleå Heleneholms sporthall, Malmö (Webb-TV)

Dela inlägget