Fotograf: Johan Sandström / BC Luleå

Malbas vill ta revansch på Luleå

Dags för revansch? Innan julhelgen förlorade Malbas på bortaplan mot ett starkt spelande Luleå (76-100). Nu får vi se hur mycket hemmaplan betyder för det unga Malmölaget. Se matchen på webben!

Luleå är en av tungviktarna i modern svensk basket som vunnit Basketligan hela sju gånger, senast 2007/08. Luleå coachas av rutinerade coachen Peter Öqvist som vunnit SM-guld med Sundsvall, och som tidigare varit isländsk landslagscoach. Luleå har ett bra lag med flera namnkunniga spelare, först ut är Alex Wesby som är en legend i basketligan och en av ligans bästa spelare genom all tider, mycket allround och skicklig spelare. Man har även Tony Prostan som många anser vara ligan bästa pointguard samt inside-spelaren Jaraun Burrows.

Henrik Svensson, coach i Malbas:
– Vi har haft ett kort juluppehåll och fått ett par träningar på oss att komma igång. Men det är alltid svårt att veta var man står efter ett avbrott. Alla spelare är hela och friska. Connor (Miller) var besvärad av en stukad for innan jul men den är bra nu.

Kommande matcher, Basketligan:
Måndag 2015-12-28 19:04:00 Jämtland Basket Norrköping Dolphins Ö-sunds Sporthall (Webb-TV)
Måndag 2015-12-28 19:04:00 Borås Basket Umeå BSKT Boråshallen (Webb-TV)
Måndag 2015-12-28 19:04:00 Sundsvall Dragons Södertälje Kings Sundsvalls Sporthall
Måndag 2015-12-28 19:04:00 Malbas BC Luleå Heleneholms sporthall, Malmö (Webb-TV)

Dela inlägget