Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

INFÖR: Uppsala Basket – Nässjö Basket

En match spelas i Basketligan under tisdagskvällen. I Fyrishov tar Uppsala Basket emot Nässjö Basket. Kan du inte vara på plats kan du se matchen direkt på webb-tv!

Innan ett par dagars välbehövlig julvila väntar så är det dags för returmöte mellan Uppsala och Nässjö. I fredags i Småland vann Nässjö med 69-59. Men räkna med en klart tuffare match i kväll, speciellt då Nässjö inte vunnit på bortaplan på två månader. Senaste bortasegern kom den 27 oktober mot nykomlingen Malbas Basket. Sedan dess har det blivit tre raka förluster mot Södertälje, Umeå och Sundsvall.
– Det är inget vi pratar om. Vi har bara sagt att vi ska åka till Uppsala och ta med oss vinsten hem. Det är en viktig match för oss eftersom Uppsala säkert kommer att vara ett av lagen som vi slåss mot kring slutspelstrecket och vi har samma poäng nu, säger Nässjös Tanju Yulman till Smålands-Tidningen.

25-årige Yulman gjorde en av sina bästa matcher för säsongen i fredags med bland annat fem poäng på tolv spelade minuter.
– Jag sa till mig själv inför matchen att inte tänka så mycket. Annars brukar jag alltid tänka att jag måste prestera när jag kommer in men den här gången gick jag bara in och spelade ett hårt försvar, då brukar offensiven komma också, säger han till tidningen.

LÄS MER: Inför matchen mot Nässjö – av #12 Oliver Jonsson

Kommande matcher i Basketligan:
Tisdag 22/12 (kl 19.04): Uppsala Basket-Nässjö Basket (Webb-TV)

Dela inlägget