Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Dolphins tog kampen

Jämtland Basket kom till Stadium Arena med gott mod efter senaste vinsten mot Malbas och man vill mycket gärna hänga på lagen ovanför i tabellen för att så småningom ta en plats i en kvartsfinal. Laget har gjort många bra matcher men samtidigt åkt på tre fetsmällar medan Norrköping Dolphins har tre knappa förluster men man har ännu inte förlorat hemma.

Matchen inleds med aggressivt spel över hela planen från båda lagen som följs åt under första halvan av period ett då Dolphins börjar sega sig ifrån i poängprotokollet. Jämtland är bra och vill verkligen sätta hemmalaget på plats och man närmar sig under sista minuten men Dolphins vinner perioden med 19-16.

Tendensen från första står sig och andra perioden börjar inte bra för Dolphins och coach Adnan Chuk tar en snabb timeout efter att Jämtland haft ett run på totalt 0-9 fram till 19-21. Timeouten får verkan och efter att Dolphins åter tagit över ledningen tar coach Torbjörn Gehrke sin första timeout. Hela perioden blir en kamp och efter en del konstigheter kan Jämtland vända till ledning i halvtid med 37-38 efter att man vunnit perioden med 18-22.

Kampen fortsätter i tredje men Dolphins steppar upp intensiteten ytterligare och är sex upp, 52-46, efter fem minuter och Jämtland tar timeout. Man stoppar den lilla blödningen tillfälligt men Dolphins är det starkare laget och kan under sista minuten gå fram till en nio poängsledning, 67-58, efter att man vunnit perioden med 30-20.

Jämtland öppnar period fyra med fyra snabba men Dolphins håller emot. Jämtland närmar sig till fyra ner efter att Corin Henry lurat till sig tre straffar men hemmalaget kontrar sig till 76-65 men Jämtland håller sig kvar i matchen efter ett gäng straffar. Med drygt tre minuter kvar och ledning 80-71 tar coach Chuk timeout för att styra upp resten av matchen, något som man lyckas med och Dolphins vinner med 88-78.

Matchens gigant under korgarna är Jocke Kjellbom med sina 33 poäng (15/18) medan speedkulan Corin Henry hinner med 21 poäng.

Torbjörn Gehrke, coach Jämtland Basket:
“Det var bra och dåliga saker åt båda hållen beroende på att vi gjorde Dolphins dåliga samtidigt som de gjorde oss dåliga. Vi spelar bättre och bättre under längre perioder i matcherna och jag är nöjd med de framsteg vi gör. Första halvlek är jag mest nöjd med medan Dolphins gör oss lite sämre i andra. Siffrorna talar för sig själva när man tittar på statsen och konstaterar att Jocke Kjellbom och Josh Hairston sätter 21/ 26 tvåpoängare.”

Joakim Kjellbom, Dolphins:
“Vår andra halvlek är klart bättre men vi kämpade hela tiden även om vi gjorde ett antal mentala missar som kanske mest berodde på frustration. Det var en mycket intensiv match och självklart är vi nöjda över vinsten. Vår lägstanivå jobbar vi hårt på och den blir stadigt bättre och bättre. Skönt att få fira jul med en vinst men vi kommer att träna då vi efter helgen har Jämtland borta.”

Adnan Chuk, coach Dolphins:
“Jämtland gör det här bra och de får oss stundtals lite ur balans, något som vi måste analysera snarast möjligt. Vi gör en del taktiska missar men trots att vi inte presterar på topp vinner vi ändå matchen. Vi glömmer ibland vår gameplan och då Jämtland sätter en del tuffa skott blir det tufft. Vi måste lära av våra misstag om vi ska kunna vinna nästa match uppe i Östersund.”

Matchfakta:
Norrköping–Jämtland 88-78

(19-16, 18-22, 30-20, 21-20)
Poäng, Norrköping: Joakim Kjellbom 33, Josh Hairston 15, Johnell Smith 15, Mikael Lindquist 10, Zarko Jukic 10, Rickard Eriksson 2, Tim Schüberg 2, Jaka Brodnik.
Jämtland: Corin Henry 21, Najee White 17, Zsolt Szabo 16, Jaan Puidet 10, Mattias Markusson 6, Gustav Hansson 3, Olle Lundqvist 3, Niklas Larsson 2.
Publik: 1 333.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget