Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Borås bestämde i Umeå

Fredagskvällens match mot Umeå Bskt var Borås Baskets tredje på fem dagar. Man skulle kunna tro att spelarna var tröttkörda efter det hårda matchandet. Men när västgötarna klev ut på parketten i Umeå Energi Arena bevisade man motsatsen, och vann med hela 101-71.

Inledningsminuterna var poängmässigt jämna, men Borås Basket hade något som Umeå inte hade. Nämligen utmärkt offensiv från Mike Palm och Adama Darboe. Tillsammans gjorde Palm och Darboe tolv av Borås första 16 poäng. Palm nära korgen och Darboe från långdistans. Gästerna ledde med fyra poäng efter fem minuter. Umeå kallade timeout, men det var inte mycket som hjälpte och 14-25 efter en period illustrerade tydligt att Borås var det klart bättre laget.

Umeå kom igen i den andra perioden och efter fem minuter hade man kapat underläget till från 23-33 till 28-33. Även om Umeå vann perioden knappt så var det Borås, med Mike Palm i täten, som dominerade fram till 41-50 i halvtid.

Darboe, som satte två treor i den första halvleken, pangade i ytterligare två i början av den tredje perioden och Borås ledning växte till 46-63. 52-71 gjorde Simon Gunnarsson efter en snygg passning från Omar ”The Wizard” Krayem, som totalt stod för åtta assists i matchen. 52-73 gjorde trollkarlen själv, bara sekunder senare. Matchen var på väg att rinna Umeå ur händerna.

55-77 med en period kvar att spela betydde att Umeås uppförsbacke var väldigt brant. Och brantare blev den efter att Borås gått ut och fixat en run på 4-13 under de första fyra minuterna av fjärde perioden. Matchen vann Borås Basket med 71-101 och visade därmed att det kan gå ganska bra att spela tre basketmatcher inom loppet av fem dagar. Poängbäst i matchen blev Mike Palm med 26 poäng.

Matchfakta:
Umeå–Borås 71-101

(14-25, 27-23, 14-29, 16-24)
Poäng, Umeå: Johan Rönström 17, Yannick Anzuluni 15, Nathan Dawit 11, Johan Pierre 11, Egal Saleman 7, Ninib Masso 6, Albin Frank 2, Jesper Hallberg 2.
Borås: Michael Palm 26, Jakob Sigurdarson 17, Adam Darboe 16, Omar Krayem 15, Simon Gunnarsson 12, Emil Lundstedt 6, Toni Vitali 6, John Brändmark 3.
Publik: 520.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget