Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Uppsala nästa utmaning för Nässjö

Innan julfirandet väntar två tuffa matcher för Nässjö Baskets ligalag detta mot ett formtoppat Uppsala Basket. Uppsala har efter två mindre bra insatser mot Malbas närmast krossat såväl Jämtland som serieledaren Södertälje Kings i sina två senaste matcher.

Uppsala Basket satsar i år på helsvenskt spelarmaterial under den nye headcoachen Kevin Gaines. Laget har blandat och gett under inledningen och återfinns just nu precis före Nässjö i den jämna serietabellen. Uppsala har på 13 spelade matcher, sex vinster att jämföra med Nässjös fem vinster på 12 försök.

Uppsalas stora stjärna är Alexander Lindqvist som vi väl känner igen från hans säsong i Nässjölinnet, 2013-2014. Alexander snittar 20,5 poäng hittills denna säsongen och ligger med detta på en imponerande andra plats i Basketligans skytteliga. Bredvid honom handlar det främst om Axel Nordström och bröderna Persson. Samtliga riktigt duktiga och spännande basketspelare. Dessa herrar spelar stora minuter och ligger bakom det mesta i Uppsalas spel. Rapporterna säger att Uppsala kommit ut riktigt aggressivt de senaste matcherna och närmast hoppat över sina motståndare, så det vill verkligen till att Nässjös spelare är redo från start, om vinstchans ska finnas i kvällens möte.

Nässjö har spelat riktigt bra på slutet och är redo inför dagens viktiga hemmamatch. Striden runt slutspelsstrecket är jämn och det gäller att plocka segrar för att inte halka efter i tabellen i årets liga som är jämnare än på många år. Senast imponerade Nässjös poingguard Aleksa Solevic och lagets center Dartaye Ruffin stort och det gäller för dessa samt givetvis övriga Nässjö-spelare att komma ut hungriga och direkt visa att Nässjö tänker bevaka sin hemmaborg.

Text: Nässjö Basket

Kommande matcher i Basketligan:
Fredag 2015-12-18 18:34:00 Norrköping Dolphins Jämtland Basket Stadium Arena A (Webb-TV)
Fredag 2015-12-18 19:04:00 KFUM Nässjö Uppsala Basket Nässjö Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2015-12-18 19:04:00 Umeå BSKT Borås Basket Umeå Energi Arena (Webb-TV)
Fredag 2015-12-18 19:04:00 BC Luleå Malbas Luleå Energi Arena (Webb-TV)

Lördag 2015-12-19 16:15:00 Södertälje Kings Sundsvall Dragons Täljehallen (Webb-TV)

Dela inlägget