Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Touchdown i Borås – sen vidare till Umeå

Borås Basket spelade Europe Cup-match i Belgien på onsdagskvällen, kom hem till Borås på torsdagseftermiddagen och reser vidare till Umeå på fredag morgon. Spelschemat just nu mycket tätt. Men en som inte ligger på latsidan trots träningsledigt är Jakob ”Iceman” Sigurdarson.

Efter Borås Baskets Belgien-resa blir det inte mycket mer än en snabb ”touchdown” i Borås innan laget sitter på ett nytt plan, på väg till Umeå och bortamatch i Basketligan på fredagskvällen.

SE MATCHEN PÅ WEBB-TV VIA BASKETPLAY – KLICKA HÄR!

Borås har vunnit de två senaste matcherna i Basketligan, men förlorat i Europe Cup. Men oavsett resultat så har en spelare inte varit helt nöjd. Jakob ”Iceman” Sigurdarson har haft det kämpigt med trepoängsskottet.

I Sigurdarsons nio första matcher med Borås Basket i Basketligan sänkte han 47 procent av sina treor. I de fyra senaste har framgången från långdistans legat på beskedliga 21 procent. I Europe Cup presterar han på en slags mellannivå med 36 procents utdelning.

Men ”Iceman” kallas inte ”Iceman” för att han litar till tur och yttre omständigheter. När laget på torsdagen fick träningsledigt så åkte Sigurdarson inte hem och vilade. Istället åkte han till Boråshallen och sköt trepoängare. Med hårt arbete så lossnar det förr eller senare. Kanske så snart som på fredagskvällen i Umeå?

Christian Maråker, som inte kom till spel i förlustmatchen mot Telenet Oostende (68-94) på grund av sin gamla vadskada, missar troligtvis även bortamatchen mot Umeå Bskt.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Kommande matcher i Basketligan:
Fredag 2015-12-18 18:34:00 Norrköping Dolphins Jämtland Basket Stadium Arena A (Webb-TV)
Fredag 2015-12-18 19:04:00 KFUM Nässjö Uppsala Basket Nässjö Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2015-12-18 19:04:00 Umeå BSKT Borås Basket Umeå Energi Arena (Webb-TV)
Fredag 2015-12-18 19:04:00 BC Luleå Malbas Luleå Energi Arena (Webb-TV)

Lördag 2015-12-19 16:15:00 Södertälje Kings Sundsvall Dragons Täljehallen (Webb-TV)

Dela inlägget