Fotograf: Petter Arvidson / Bildbyrån

Lång resa norrut väntar för liganykomlingen

Malbas Basket åker 150 mil norröver när Nord möter Syd i kommande två omgångar, 18/12 i Luleå och retur i Malmö måndag 28/12. Det är två lag som ligger på samma poäng som kämpar att hålla sig kvar på slutspelsplats.

BC Luleå har en meriterad trupp och har vunnit Basketligan hela sju gånger, senast 2007/2008, då under namnet Plannja. I år har de blandat och gett en del i inledningen men blivit starkare allteftersom säsongen gått. Laget leds av point guarden Toni Prostran, en 24-årig kroatisk pointguard som med stor framgång spelat i kroatiska ungdomslandslag och vunnit medaljer på både EM och VM. Luleå ligger sexa, har vunnit sex och förlorat sex matcher.

Så här säger Malbas coach Henrik Svensson inför fredagens match:
– Det ska bli riktigt kul att få komma till basketmetropolen Luleå, det är något som vi har sett fram emot sen det blev klart att vi skulle spela i ligan. BC Luleå har ett bra lag med flera namnkunniga spelare, man kan nämna många skickliga spelare som har stor rutin. Först ut är Alex Wesby som är en legend i basketligan och en av ligans bästa spelare genom all tider, mycket allround och skicklig spelare. Man har även Tony Prostan som många anser vara ligan bästa pointguard samt insidespelaren Jaraun Burrows.

Malbas ligger femma och har hittills noterat sex vinster och sju förluster.

Text: Malbas Basket

Kommande matcher i Basketligan:
Fredag 2015-12-18 18:34:00 Norrköping Dolphins Jämtland Basket Stadium Arena A (Webb-TV)
Fredag 2015-12-18 19:04:00 KFUM Nässjö Uppsala Basket Nässjö Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2015-12-18 19:04:00 Umeå BSKT Borås Basket Umeå Energi Arena (Webb-TV)
Fredag 2015-12-18 19:04:00 BC Luleå Malbas Luleå Energi Arena (Webb-TV)

Lördag 2015-12-19 16:15:00 Södertälje Kings Sundsvall Dragons Täljehallen (Webb-TV)

Dela inlägget