Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Dolphins vill fälla ännu ett Norrlandslag

Dags för det femte mötet, av sex, i följd mot ett Norrlandslag och nu är det alltså republiken Jämtlands stolthet som kommer på besök till Norrköping.

Norrköping Dolphins har vunnit de fyra första mötena och Jämtland Basket kommer senast från en klar seger hemma i Östersunds Sporthall mot Malbas.

Gästernas coach Torbjörn Gehrke har haft det tungt med skador hos sina spelare men man har ändå lyckats spela hem tio poäng på sina 13 matcher. Senast mot Malbas briljerade den, 202 centimeter långe, nye ungraren Zsolt Szabo med 23 poäng och nio returer. Sett över hela säsongen är det den amerikanske guarden Corin Henry (180 cm) som varit mest framträdande med ett snitt på 22 poäng och 4.8 assists medan centern Najee White leder returstatsen med 7.8 per match. En annan spelare att se upp med under korgarna är 19-årige Mattias Markusson (217 cm) som fått ett stort förtroende hos coach Gehrke.

Dolphins coach Adnan Chuk med sin assisterande coach Jocke Källman har verkligen fått till något som kan bli riktigt bra i slutändan och Dolphins delar just nu andraplatsen, med en match mindre spelad, tillsammans med Borås. Spelet i defense har varit rent lysande, speciellt under de två senaste matcherna, då man bara släppt in 55 poäng i snitt vilket borde vara något att leva upp till. Alla är friska, skadefria och ser fram mot matchen.
– Vi har en fantastiskt skön stämning i laget vilket naturligtvis även visar sig där ute på planen, säger Jocke Källman till klubbens hemsida.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Kommande matcher i Basketligan:
Fredag 2015-12-18 18:34:00 Norrköping Dolphins Jämtland Basket Stadium Arena A (Webb-TV)
Fredag 2015-12-18 19:04:00 KFUM Nässjö Uppsala Basket Nässjö Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2015-12-18 19:04:00 Umeå BSKT Borås Basket Umeå Energi Arena (Webb-TV)
Fredag 2015-12-18 19:04:00 BC Luleå Malbas Luleå Energi Arena (Webb-TV)

Lördag 2015-12-19 16:15:00 Södertälje Kings Sundsvall Dragons Täljehallen (Webb-TV)

Dela inlägget