Fotograf: Linnea Rheborg ( Bildbyrån

Atletiska Skyliners för tufft för decimerat Kings

Södertälje Kings hade behövt de bästa tänkbara förutsättningarna mot ett lag som Fraport Skyliners. Men med Toni Bizaca fortsatt ur spel, Adam Ramstedt på bänken med fotproblem och även Filip Kovacek skadad vann tyskarna enkelt med 95-64.

Insideområdets giganter, Johannes Voigtmann och Danilo Barthel, bidrog med 22 poäng och sex returer respektive 21 poäng och sju returer. Bäste poänggörare i Kings blev Skyler Bowlin med 18 medan Aaron Anderson plockade tio av Kings 21 returer.

Det började annars bra för Kings som fick några första poängs övertag, men snart hittade Skyliners rytmen och gick snabbt upp i en 12-6-ledning som tvingade Vedran Bosnic till matchens första timeout.

Framför allt i insideområdet var dominansen påfallande och returtagningen slutade 43-21. Zonförsvar var ett sätt för Kings att försöka bromsa upp motståndarna, vars snabba bollrörelse och högprocentiga skytte dock medförde att det inte var särskilt effektivt.

Södertälje stod stilla på sex poäng ett tag i den första perioden och det var först när Mike Joseph mot slutet satte 2+1 och Davis Lejasmeiers därefter två treor i rad som det poängmässiga avståndet minskades något.

Barthel, Voigtmann och John Little utmanade Kings-försvaret som hade fullt sjå med att försöka begränsa de många offensiva hoten. Men trots de defensiva problemen började gästerna hitta bättre sätt att komma till offensiva avslut, inte minst genom Bowlin, som började få ordning på skyttet och som i halvtid stod för 13 av Kings 35 poäng (mot motståndarnas 48).

Att stoppa Skyliners från att göra poäng var en omöjlig uppgift och därför blev Kings eget anfallsspel desto viktigare: att sätta skotten utifrån och när tillfälle gavs hitta luckor förbi hemmalagets tunga defensiva pjäser inside. Men dessvärre för Södertälje missades en hel del skott samtidigt som returtagningen var undermålig.

Bowlin fortsatte vara ledande poänggörare för sitt lag, som behövde fler som vågade utmana motståndarnas längdmässiga övertag. Lejasmeiers var en av få som hade mod nog att attackera korgen och lyckades väl med det.

Men intensiteten och det höga tempot mattade successivt ut gästerna och det blev allt svårare att stå emot Skyliners konstanta press, både offensivt och defensivt. 20 poängs skillnad passerades när 03:42 återstod av den tredje quartern.

Aaron Anderson fick göra skäl för sina arbetsuppgifter under korgen där han trots tufft motstånd producerade poäng och plockade returer. Nicholas Spires hade däremot behövt mer av Andersons fysik för att kunna hävda sig i kväll.

Det går inte att förneka att viss klasskillnad förekom mellan lagen, men förhoppningsvis får Södertälje Kings bättre förutsättningar inför nästa FIBA Europe Cup-match, när polska Rosa Radom kommer på besök den 6 januari.

Matchfakta:
Fraport Skyliners- Södertälje 95-64

(25-17, 23-18, 24-16, 23-15)
Poäng, Frankfurt: Johannes Voigtmann 22, Danielo Barthel 21, Quantez Robertson 14, Aaron Doornekamp 12, Michael Morrison 11, John Little 11, Konstantin Klein 4.
Södertälje: Skyler Bowlin 18, Davis Lejasmeiers 15, Christopher Czerapowicz 10, Aaron Anderson 9, Mike Joseph 5, Nicholas Spires 4, Erik Johansson 2, Dino Pita.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

Dela inlägget