Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Trettonde raka segern mot Örebro

Det satt aningen långt inne och efter att ha släppt in 50 poäng i första halvlek så fanns mer att önska från Borås Basket. Detta tog man omgående tag i när den andra halvleken började. Det Christian Maråker-initierade rycket i tredje perioden blev matchavgörande. Ledningen var som mest uppe i 87-67 innan det stannade på 100-88.

Det var tabelltvåan mot tvåan från botten i Boråshallen denna måndagskväll. Men poängmässigt var det mycket jämnare än så i början. EcoÖrebro hängde med Borås Basket. Ja, det var snarast så att gästerna var laget som förde matchen inledningsvis. Detta var 21-25 efter en period bevis på.

Det hann bli 21-29 innan Christian Maråker började väcka sitt lag till liv. Sex raka Maråker-poäng gav hopp. Men Örebros fina spel ville fortsätta tre och en halv minut in i andra perioden stod det 29-39. Pat Ryan på Borås-bänken tvingades till timeout. Sedan sänkte Omar ”The Wizard” Krayem fyra raka poäng och Maråker drog i en trea. Då hade endast en minut hade passerat sedan timeouten och på poängtavlan lyste 36-39. Dags för Eco att kalla timeout.

Örebro satte 65 procent av sina tvåor och 50 procent av treorna under matchens första 20 minuter. 47-50 efter två perioder var det nog ingen i hemmapubliken som hade tänkt sig. Det var alltså en liten uppförsbacke för Borås inför den andra halvleken.

Men bara en och en halv minut in i tredje perioden var Borås ikapp och förbi Örebro. Detta genom Maråkers 18:e poäng. Därmed var han ikapp Brandon Barton, som gjorde 18 poäng i första halvleken.

Vid 62-55 med 5:51 kvar av tredje perioden kallade Eco-coachen Fotios Ioannidis timeout. Maråker fortsatte att dominera. 68-59 tryckte han i via en dunk – hans 23:e och 24:e poäng i matchen. Mike Palm fyllde på till 70-59. 72-61 kom också från Palms händer. När Mike Palm sedan dunkade i 74-63 trodde man nästan att det var slutspel. Efter tre perioder ledde Borås Basket med 78-63 och det började kännas säkrare.

Fem minuter in i den fjärde perioden hade EcoÖrebro dock kapat sitt underläge till 87-77. Pat Ryan tog det säkra för det osäkra att kallade till rådslag på bänken. Men Örebro kom inte närmare. Till slut blev det ganska komfortabelt för Borås som gled mot segersiffrorna 100-88

Matchfakta:
Borås-Örebro 100-88

(21-25, 26-25, 31-13, 22-25).
Poäng, Borås: Christian Maråker 28, Omar Krayem 25, Jakob Sigurdarson 14, Mike Palm 11, Toni Vitali 11, Adama Darboe 7, Simon Gunnarsson 4.
Örebro: Miklos Szabo 23, Ahmad Starks 21, Brandon Barton 19, Nebosja Pavlovic 10, Jordan Peltier 12, Hector Harold Jr 2, Olle Mellström 2.
Publik: 781.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget