Logo: Team Of The Week

Team Of The Week 2015/16 #11

Varje måndag utser vi veckans bästa lag (Team Of The Week) i Basketligan herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

Adam Rönnqvist (G), BC Luleå
Inledde matchen mot Nässjö på bänken och kom in först i slutet av period ett. Vaknade till liv rejält i andra halvleken och satte då 25 av sina totalt 27 poäng. Notera att 25-årige Rönnqvist bara spelade knappt 23 minuter.

 
Aleksa Solevic (G), Nässjö
Den 22-årige serben var ruskigt nära en “triple-double” mot BC Luleå: 20 poäng, tio returer och nio assist hann det bli innan han blev utfoulad i slutskedet, dessutom fem steals.

 
Alexander Lindqvist (F), Uppsala
Planens gigant när Uppsala körde över Södertälje i fredags. Lindqvist sköt i 26 poäng på drygt 27 spelade minuter. I tisdags mot Jämtland satte 24-åringen hela 29 poäng och rev dessutom ner nio returer.

 
Zsolt Szabo (F), Jämtland
Jämtlands nye ungrare får sällan några stora rubriker, men efter sin insats mot Malbas lär det bli skillnad på den fronten. Szabo visade sin kapacitet och sköt i 23 poäng, dessutom nio returer på kontot och en mycket stark defensiv insats.

 
Dartaye Ruffin (C), Nässjö
Gjorde sin klart bästa match hittills under säsongen i fredags mot BC Luleå, men även om det inte räckte till seger för Nässjö förtjänar Ruffin en plats i veckans lag efter sina 26 poäng. I “skrällsegern” mot Södertälje tidigare under veckan blev det 17 poäng och nio returer.

Vem vill du se i veckans ”Team Of The Week”? Tyck gärna till i kommentarsfältet!

Dela inlägget