Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Örebro vann ”måstematchen” mot Umeå

Örebro drog längsta strået när laget gästades av Umeå i den viktiga matchen under tisdagskvällen i Idrottshuset.

Efter en nervös första period av båda lagen där Umeå gick till en ledning med 18-15 så tog Örebro över taktpinnen i andra och kunde gå till halvtidsledning med 39-35. I den tredje perioden började Umeå bäst de första minuterna men sedan tog Örebro över rejält och vann resten av perioden med 15 poäng, och släppte sedan aldrig Umeå in i matchen något mer utan in för fjärde ledde Örebro med 61-49.

Ledningen var sedan relativt stabil matchen ut även om Umeå snyggade till siffrorna i slutminuten från -11 till slutresultatet 85-81. I Örebro så var det fem spelare på dubbla poängsiffror med Nebojsa Pavlovic med 22 poäng och 15 returer, samt Sean Smith som gjorde sin bästa match så här långt i säsongen med 17 poäng och mycket bra försvarsspel matchen igenom.

Vi måste också nämna Miklos Szabos 16 poäng, 13 returer och sju assist. I Umeå så var det som vanligt Nathan Dawit med 21 poäng och Yannick Anzuluni med 19 poäng som var Umeås bästa spelare. Örebros bättre bredd med fler spelare som enklare hittar korgen avgjorde denna match och det var mer ett lättat Örebro som nu hakade på i kampen upp mot slutspel efter denna seger.

Matchfakta:
Örebro–Umeå 85-81

(15-18, 24-17, 22-14, 24-32)
Poäng, Örebro: Nebojsa Pavlovic 22, Sean Smith 17, Miklos Szabo 16, Ahmad Starks 13, Jordan Peltier 11, Brandon Barton 3, Hector Harold Jr 3.
Umeå: Nathan Dawit 21, Yannick Anzuluni 19, Jason Davis 15, Johan Rönström 8, Jesper Hallberg 6, Egal Saleman 5, Albin Frank 4, Johan Pierre 3.
Publik: 473.

Text: Eco Örebro

Dela inlägget