Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Nässjö bröt Södertäljes svit

Under måndagskvällen tog Nässjö Basket revansch med besked när man lyckades besegra Södertälje Kings med 76-66 på hemmaplan vilket innebär att Kings inte längre är obesegrat i årets liga.

Dartaye Ruffin och Mantas Griskenas var Nässjös giganter med 17 poäng vardera och nio respektive åtta returer. Christopher Czerapowicz 20 poäng var tyvärr inte tillräckligt i kväll. Hemma vilar och tränar en skadad Toni Bizaca sig i form.

(Se highlights från matchen:)

Nässjö är ingen enkel motståndare, det erfor Södertälje Kings när lagen möttes i Täljehallen förra lördagen. Anledningen till Nässjös förlust den gången var framför allt att man inte lyckades behålla fokus och intensitet genom hela matchen. I övrigt var det samma fyra spelare som hade framträdande offensiva roller i båda matcherna: Griskenas, Ruffin, Filip Djuran och Cole Darling.

Måndagens match utspelades på hemmaplan, vilket innebar en extra morot för Nässjö att utmana Kings svit på tio raka, och det som inledningsvis såg ut att bli en enkel match för mästarna utvecklade sig till en riktig rysare. I den sista quartern var lagen vid flera tillfällen uppe jämsides och vid den kritiska tidpunkten när klockan visade 36:05 satte Griskenas en trea som tog upp Nässjö i en trepoängsledning som sedan successivt byggdes på.

Oavsett om det var trötthet på grund av det tuffa spelschemat eller underskattning som orsakade Kings förlust återstår faktumet att Nässjö gjorde det inget annat lag i ligan har lyckats med den här säsongen.

Matchfakta:
Nässjö–Södertälje 76–66

(14–20, 13–16, 16–13, 33–17)
Poäng, Nässjö: Dartaye Ruffin 17, Mantas Griskenas 17, Filip Djuran 14, Cole Darling 14, Karim Wazzi 7, Kristian Heder Ternell 4, Aleksa Solevic 2, Abdou Medjedoub.
Södertälje: Christopher Czerapowicz 20, Mike Joseph 12, Skyler Bowlin 11, Davis Lejasmeiers 8, Nicholas Spires 5, Dino Pita 4, Aaron Anderson 4, Adam Ramstedt 2.
Publik: 811.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

Dela inlägget