Fotograf: Joel Marklund / Bildbyrån

Efter tolv raka förluster – nu ska Jämtland vinna mot Uppsala

Både Jämtland och Uppsala har planer på att ta sig till slutspel. Båda har dessutom planer att inte boka den “sista” slutspelsplatsen utan ser gärna en position högre upp i tabellen. För att åstadkomma det, så börjar det nu brinna lite i knutarna eftersom Malbas radar upp skalper. Två i rad mot Uppsala och sen ytterligare en mot Borås.

Så här går Jämtlandscoachen Torbjörn Gehrkes tankar inför matchen:
“Uppsala kommer ifrån en tyngre period med bara en vinst i sina sista sju matcher. Vinsten kom då mot ingen mindre än Borås på bortaplan. Uppsala slog oss ganska enkelt i säsongens andra match, med tio poäng, hemma hos oss och det utan Alexander Lindqvist. Vi var förvisso inte så bra då. Uppsala består av idel egna produkter eller spelare med lång och trogen tjänst i klubben och spelar utan importer. Tyvärr verkar inte Uppsala-publiken riktigt förstå vilken uppsättning av egna produkter och landslagsmän man förfogar över i Fyrishov. Dessutom med Anton Gaddefors på ingång. Tråkigt att publiksiffrorna viker, men det är väl så genomgående i den svenska ligan – det krävs vinster för att skapa intresse.

Jag nämnde det innan säsongen, och står fast vid, att Uppsala kommer behöva förstärka med någon eller några spets spelare för att aspirera på SM-guldet. Men maken till egen-produkt-uppsättning i laguppställningen har jag inte sett under alla mina år som coach. En eller två “spetsar” plus Anton Gaddefors skulle skrämma alla.

Idel nuvarande eller tidigare landslagsspelare och massivs med både liga- och internationell erfarenhet, trots lagets ringa medelålder. Jag tror Uppsala kommer behöva hjälp i form av lite spets för att blomma ut till fullo, men satsningen är en frisk fläkt för svensk basket. Vi kommer ifrån två raka segrar mot Eco Örebro och måste nu bevisa att vi även kan slå lagen ovanför oss i tabellen.

Vår trupp är inte helt frisk än, men vi har börjat vänja oss och lär oss successivt att hitta vägar att vinna matcher ändå, som vi gjorde mot Örebro. Två intressant matcher väntar den här veckan, Uppsala i kväll och Malmö på fredag.”

Noterbart är att Uppsala har tolv raka segrar mot Östersundslaget.

Kommande matcher i Basketligan:
Tisdag 8/12 (kl 19.04): Borås Basket-Sundsvall Dragons (Webb-TV)
Tisdag 8/12 (kl 19.04): Uppsala Basket-Jämtland Basket (Webb-TV)
Tisdag 8/12 (kl 19.04): Eco Örebro-Umeå Bskt (Webb-TV)

Dela inlägget