Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Hemmamatch mot svenska mästarna

I kväll gästar regerande svenska mästarna Södertälje Kings Nässjö sporthall. Det är andra mötet för säsongen och det första vann Södertälje säkert även om Nässjö började matchen starkast.

Nässjö har de senaste veckorna haft det tungt med ett antal förluster i rad och det återstår att se om denna trend ska brytas mot starka Södertälje.

Hemmamöte mot svenska mästarna är lite av säsongens höjdpunkt. En härlig utmaning för hemmaspelarna och basketgodis för samtliga oss som älskar basketsporten. Södertälje Kings är ett riktigt bra basketlag, inte bara i svenska mått mätt utan även i europeiska. De har de senaste veckorna tävlat i Fiba Europe Cup och gjort så bra resultat att de nu kvalificerat sig för slutspelsomgångarna. Imponerande och en stor framgång för såväl klubben som svensk basket. Laget är homogent och svårslaget. När coach Vedran Bosnic roterar runt spelarna så märks det inte mycket i slagstyrka utan samtliga spelare levererar. Det enda hotet mot nytt SM-guld är väl om det täta matchandet i såväl inhemska ligan som ute i Europaligan kostar för mycket energi. Än så länge har det inte märkts utan Södertälje är obesegrat i den svenska basketligan.

I Nässjös trupp har det härjat lite sjukdom och det är först vid uppkast som vi vet vilket lag Nässjö kan ställa upp med. Spelet i de senaste två matcherna mot Borås och Södertälje har visat att Nässjö är på uppgång och kan man prestera på topp i 40 minuter så kommer man göra tät match av detta möt.

Så här säger Nässjös coach Raúl Jiménez inför matchen:
”Vi står inför andra matchen i back-to back serie mot de regerande svenska mästarna. Vi måste inse såväl som lag som individuellt att 20 bra minuter inte är tillräckligt mot lag med Södertäljes kvaliteter.

”Vi behöver få varje spelare att förstå att var och en av dem har en mycket viktig roll i laget för att nå vårt gemensamma mål. Vi hade riktigt bra minuter i de senaste matcherna mot Borås och Södertälje men vi önskar mer”

”Något som är positivt under denna tuffa del av säsongen, med ett antal förlustmatcher är att laget fortsätter fungera väl vilket stärker oss inför de svåra matcherna i slutet av detta år”

Text: Nässjö Basket

Kommande matcher i Basketligan:
Måndag 7/12 (kl 19.04): Nässjö Basket-Södertälje Kings (Webb-TV)
Tisdag 8/12 (kl 19.04): Borås Basket-Sundsvall Dragons (Webb-TV)
Tisdag 8/12 (kl 19.04): Uppsala Basket-Jämtland Basket (Webb-TV)
Tisdag 8/12 (kl 19.04): Eco Örebro-Umeå Bskt (Webb-TV)

Dela inlägget