Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Transitionsspelet och returtagningen i fokus mot Varese

Redan i måndags flög Södertälje Kings till Italien och slutdestination Varese. Där väntar slutförberedelserna inför onsdagens viktiga match mot Varese i den första omgångens sista match.

Om Södertälje Kings vinner är laget klart för omgång två och vid förlust finns ändå chans till avancemang, beroende på hur det går för de andra två lagen Falco KC Szombathely och BC Telenet Oostende i gruppen.

Bosnic berättar att Varese kommer ha ytterligare en spelare att tillgå på onsdag:
– De har en till spelare nu – Wayns – en bra pointguard som har varit skadad och som var anledningen till att de tog in Ukić från början. Ukić är kvar vilket innebär att de har ytterligare en guard som är väldigt bra och kan ge dem extra hjälp i spelet. Vårt fokus kommer vara på motståndarnas individuella förmågor eftersom var och en av dem är mycket bra.

Maalik Wayns är en amerikansk pointguard som har spelat med både Philadelphia 76ers och Los Angeles Clippers, samt D-lagen Rio Grande Valley Vipers och Delaware 87ers. Han har dock inte haft så många hela säsonger i respektive lag utan har haft flera korttidskontrakt som ibland förlängts och ibland inte. Wayns är stark och snabb, en duktig skytt som utnyttjar pick och rull för att kunna ta skotten. Defensivt är han både energisk och orädd och viker inte ned sig för någon trots sina 188 centimeter.
– Våra två största uppgifter kommer vara transitionsspelet och returtagningen. När de springer i transitionen är de väldigt farliga och vi måste vara redo för alla de typerna av situationer. De är väldigt starka på returer, där måste vi anstränga oss ordentligt. Sedan måste vi bromsa upp dem på det individuella planet, alla 12 spelarna är av hög kvalitet, säger Bosnic och fortsätter:
– Kings har mycket självförtroende nu med tre vinster i gruppen och chans att gå vidare till andra rundan. Vi måste vara fokuserade till max, ge 100%, det är den nivån vi måste upp i. Chris (Czerapowicz) är skadad och det påverkar oss så klart lite grann. Men han följer med, sedan kommer vi bestämma på plats om han kan spela eller inte. Han är väldigt viktig både offensivt och defensivt. Han blir bättre men är inte 100%.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

Här kan du se matchen på webb-tv – uppkast kl 20:30:

Dela inlägget