Fotograf: Petter Arvidson / Bildbyrån

Revanschsuget Uppsala väntar Malbas

Ett revanschsuget Uppsala väntas efter att Malbas vann tisdagens möte med 82-76. Malbas är nu uppe på en slutspelsplats och har lika många poäng som Uppsala och kan skapa en liten lucka i tabellen om man vinner även fredagens match.

I tisdagens match klev många spelare fram och bidrog till segern. Från starten av andra perioden tog Malbas över taktpinnen och tillät inte Uppsala att komma tillbaka. Carl var en jätte under korgarna och tog 12 returer totalt, Alex kom igång offensivt och gjorde 16 poäng medan Darion var topscorer på 20 poäng.

Vi väntar oss ett heltänt Uppsala som vill studsa tillbaka och visa vad de kan. Det intressanta med Uppsala är att de har valt att spela med ett helsvenskt lag. De väntar troligen till ett eventuellt slutspel för att förstärka med importer. Åldersstrukturen påminner väldigt mycket om den vi har i Malbas.

Så här säger Malbas coach Henrik Svensson inför fredagens match:
– Vi vann matchen i tisdags på grund av att vi har några sekvenser då vi gör ett fantastiskt bra jobb i försvaret, samt att flera spelare är delaktiga och levererar i anfall.
– Vi måste behålla vårt fokus i försvar, göra ett bättre jobb med returtagning samt att flera spelare fortsätter leverera i anfallet. Jag förväntar mig att Uppsala kommer med mycket revanschlusta och börjar matchen mycket aggressivt för att inte ge oss en chans.

Text: Malbas Basket

Kommande matcher i Basketligan:
Fredag 27/11 (kl 19.04): Sundsvall Dragons-Borås Basket (Webb-TV)
Fredag 27/11 (kl 19.04): Eco Örebro-Jämtland Basket (Webb-TV)
Fredag 27/11 (kl 19.04): Malbas Basket-Uppsala Basket (Webb-TV)

Lördag 28/11 (kl 16.15): Södertälje Kings-Nässjö Basket (Webb-TV)

Dela inlägget