Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Örebro tar emot Jämtland

I tisdags uppe i Östersund gjorde Eco Örebro en dålig prestation i merparten av matchen mot Jämtland Basket. Nu är laget ute efter revansch.

Efter debaclet mot Jämtland (69-91) tidigare i veckan är det redan i kväll dags för returmöte. Jämtland är ett kompetent lag med flera offensiva spetsspelare i form av Corin Henry som anförare med insidespelare som White och Szabo och på det ett koppel av unga svenska talanger.

Efter att på tåget hem ha deppat ut och rannsakat sig som individ och lag så får vi chansen till revansch redan några dygn senare i vår hemmaborg vilket känns skönt och inspirerande och vi lovar att det är en grupp hungriga närkevargar som kliver ut på planen för att återta sin heder och stolthet och inte minst viktiga poäng i kampen om slutspel nu när en tredjedel av säsongen är spelad. Förutom långtidsskadade Pierre Hampton så är alla redo både mentalt och fysiskt för uppdraget.

Text: Eco Örebro

Så här säger Jämtlands coach Torbjörn Gehrke:
“Från att ha varit en otroligt viktig match i tisdags för båda lagen så förflyttas nu pressen över till EcoÖrebro, som är näst intill piskat att försvara sin hemmaplan. Ett eventuellt 0-2 underläge med bara tre möten under säsongen, gör att denna matchen blir ”inbördes” matchen för Jämtland och det vet naturligtvis Närkingarna om.

Just att det endast spelas tre matcher mellan lagen gör att den första matchen (den vi vann) sätter en oerhörd press på det förlorande laget för att inte tappa inbördes. Vi har 2 vinster och 3 förluster mot dem som sannolikt kommer att bli indragna i slutspels striden (6-8) och Eco Örebro slog vi som bekant i tisdags med 22 poäng. En 1 poängs seger eller 22 poängs seger har noll betydelse då det är ”bäst av tre”. En vinst för Ecoörebro med 1 poäng och så är det helt lika igen och sista mötet i februari avgör inbördes.

Men för oss handlar det i och för sig om lite mer än så. Vi siktar, som vi tidigare deklarerat, inte endast på slutspel utan gärna en plats något högre upp i tabellen för att ge oss bättre chanser i slutspelet. Skadorna har förstås inte underlättat den målsättningen, men klarar vi december och januari med huvudet ovanför vattenytan och sen får behålla truppen hel under februari och mars, så hoppas vi kunna leverera just det – dvs. ett slutspel med mersmak.
Tanken är inte att prata slutspel redan nu, utan poängen är att förmedla vår interna målsättning som vi tror stenhårt på. Vi siktar inte på åttonde platsen….vi vill ha MER.”

Matchen i tisdags kändes som om vi fick det vi letade efter offensivt och sen fick vi hyfsad kontroll på Ahmad Starks efter Q1 där vi spelade tamt och oinspirerat. Frågan är vad Örebro förändrar inför dagens match? Vad kommer de att göra för att stoppa vårt inside övertag och kan de få grepp om Corin?

Efter gårdagens träning är jag glad att meddela att både Najee White och Corin Henry är klara för spel. Små skavanker, men av den karaktär som hör hemma i december. Däremot är Jaan Puidet mycket tveksam till spel och osannolikt att vi väljer att använda honom. Det återstår dock att se.

Förutom Corin Henrys, Zsolt Szabo och Najee Whites offensiva spel, så tycker jag Gustav Hanssons defensiva arbete på Starks var bländande. Mattias Markusson var också mycket effektiv, men den pojken fattar inte riktigt vilken potential han har – han kan ännu bättre.
Alla bidrog och ingen fick underkänt.

Eco Örebro har flera vapen och det gäller att vi är redo att möta deras kamp från start när vi inte har vår egen publik (nästan 900 som kom i tisdags) i ryggen att vända på spelet som sist”

Kommande matcher i Basketligan:
Fredag 27/11 (kl 19.04): Sundsvall Dragons-Borås Basket (Webb-TV)
Fredag 27/11 (kl 19.04): Eco Örebro-Jämtland Basket (Webb-TV)
Fredag 27/11 (kl 19.04): Malbas Basket-Uppsala Basket (Webb-TV)

Lördag 28/11 (kl 16.15): Södertälje Kings-Nässjö Basket (Webb-TV)

Dela inlägget