Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Norrköping borta i kväll

BC Luleå hälsar på i Norrköping för match i Basketligan mot Norrköping Dolphins, en ny tuff och spännande utmaning för luleålaget. Matchen kan du se direkt på webben!

Både Luleå och Norrköping kommer med varsin vinst i bagaget mot lag från den undre halvan i tabellen. Luleå slog Jämtland med förkrossande 112-79 och Norrköping vann mot Umeå i en tuffare tillställning med 88-78.

Gästande Luleå har två spelare som kommer att ha lite extra känslor för matchen. Det är två före detta Dolphinsspelare med i laget, Norrköpingssonen Anton Saks och kroatiske Toni Prostran. Anton har flera år i Dolphinslinnet medan Toni kom till Luleå efter en succéartad säsong i Norrköping där han klickade ihop perfekt med Norrköpings landslagscenter Joakim Kjellbom.

Luleå åker till Norrköping med fullt lag, oskadade och friska. Nu gäller det att koppla ihop senaste tidens positiva trend och lyckas mot ett av topplagen på bortaplan. Norrköping har en bred och djup trupp där Mikael Lindquist, 32 år, toppar poängstatistiken med 16 poäng. Joakim Kjellbom, 36 år, leder returerna med elva stycken per match och 35-årige Johnell Smith levererar fyra assists i matcherna. Som ni ser är det en ålderstigen trio som är lagets främsta aktörer så långt i Basketligan. Av den yngre skaran spelare är det 200 centimeter forward Darko Jukic, född 1993, att se upp med.

Så här säger Luleås coach Peter Öqvist inför matchen:
– Tuff bortamatch mot ett Norrköping som inlett säsongen bra och en mycket speciell match för Toni och kanske än mer för Anton Saks som kommer hem till staden och arenan han fostrats i. Vi vill bygga vidare på den positiva trend vi är inne i och fortsätta utvecklas som lag. Senast blev det islossning för oss offensivt och vi har många som mår bra och levererar för oss.

– Skönt för Toni Prostran att få visa vad han har i sig. Nästa steg på trappan är att leverera samma kvalitet på bortaplan som på hemmaplan och göra det så nära 40 minuter som möjligt. Och det kommer att krävas om vi skall rå på Norrköping.

– Det är en blandning av ungdomlig entusiasm och slipade veteraner som vi går upp emot. Som många gånger förr leds Dolphins av Joakim Kjellbom och Micke Lindquist, främst ackompanjerade av Rickard Eriksson, Joshua Hairston, Johnell Smith och Zarko Jukic.

Så här säger Dolphins coach Adnan Chuk:
– Luleå har ett mycket kompetent lag som gillar att spela snabbt så det gäller för oss att försöka kontrollera tempot. Vi har hela truppen frisk och kry och vi är beredda att ge Luleå en riktigt tuff match.

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

Kommande matcher i Basketligan:
Tisdag 24/11 (kl 18.34): Norrköping Dolphins-BC Luleå (Webb-TV)
Tisdag 24/11 (kl 19.04): Jämtland Basket-Eco Örebro (Webb-TV)
Tisdag 24/11 (kl 19.04): Uppsala Basket-Malbas Basket (Webb-TV)

Dela inlägget