Logo: Team Of The Week

Team Of The Week 2015/16 #8

Varje måndag utser vi veckans bästa lag (Team Of The Week) i Basketligan herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

Toni Prostran (G), BC Luleå
Kroaten visade sin stora kapacitet när Luleå i fredags körde över Jämtland (112-79). Prostran spelade blott 24 minuter men hann ändå med att skjuta i 21 poäng, ta sex returer och leverera elva assist (säsongens högsta notering).

 
Adama Darboe (G), Borås
Gjorde sin klart främsta insats för hösten när han sköt i 30 poäng i lördagens bortamatch mot Nässjö. Den 29-årige dansken satte 11/15 skott och noterades även för sex returer och fyra assist.

 
Hlynur Baeringsson (F), Sundsvall
Var inte långt ifrån en “triple-double” mot Malbas i fredags: 15 poäng, elva returer och åtta assist blev det för islänningen. I tisdagens seger mot Uppsala bokfördes han för 19 poäng och 13 returer.

 
William Gutenius (F), Sundsvall
Får sällan stora rubriker men 23-åringens insatser under förra veckan motiverar definitivt en plats i veckans lag. Först 20 poäng på blott 23 spelade minuter mot Uppsala, och sedan 15 poäng i fredags när Malbas besegrades.

 
Joakim Kjellbom (C), Norrköping
Kvar sedan förra veckan. Det blev en ny “double-double” för Norrköpings stjärnspelare i matchen mot Umeå – 20 poäng och tolv returer på drygt 26 minuters speltid. Kjellbom satte 9/10 skott från golvet och hade dessutom tre blockar.

Vem vill du se i veckans ”Team Of The Week”? Tyck gärna till i kommentarsfältet!

Dela inlägget