Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Luleå-stjärnan riskerar avstängning

BC Luleås stjärnspelare Jaraun Burrows har anmälts till disciplinnämnden och hotas av en ny avstängning.

Igår avslöjade NSD.se att Jaraun Burrows hotas av en avstängning. Det var i matchen mot Sundsvall Dragons den 10 november, som den 30-årige stjärnan var inblandad i en incident med Sundsvalls Charles Barton Jr.

Barton anklagade Burrows för att använda sin armbågar för mycket, något som nu resulterat i att Sundsvall har anmält Burrows till basketförbundets disciplinnämnd. Skulle 30-åringen bli fälld riskerar han ett hårt straff eftersom han räknas som “återfallsförbrytare”. Detta då Burrows under den förra säsongen stängdes av tre matcher efter att ha delat ut en armbåge mot en spelare i Nässjö.
– Det stämmer att han blivit anmäld. Jag vill inte kommentera mer än så nu, ärendet ska gå sin gilla gång, Burrows och klubben ska få yttra sig och sen får vi se vad som händer, säger Luleås coach Peter Öqvist till NSD.se.

Luleå spelar i morgon tisdag borta mot Norrköping Dolphins.

Dela inlägget