Fotograf: Tomas Jansohn / Nässjö Basket

Nässjö mot Borås: “En riktig utmaning”

Nässjö Basket ska på lördag ta sig an hårdsatsande Borås Basket hemma i Nässjö Sporthall. En på förhand fantastiskt spännande uppgift för Nässjö och allt är upplagt för att det blir en riktig basketfest.

Borås Basket har inlett årets säsong mycket imponerande. Sex vinster och två förluster och en andraplats i tabellen är facit nationellt. Borås är också ett ett av två svenska lag som spelar i FIBA Europe Cup och det internationella facit är två vinster på fyra matcher. Den senaste matchen förlorades nere i Italien i onsdags kväll mot fysiskt starka Foxtown Cantu, ett lag som man mycket överraskande besegrade hemma i Boråshallen.

Borås har en fantastiskt stark förstauppställning med Omar Krayem i spetsen. Krayem är en riktig artist och tillsammans med Christian Maråker, Tony Vitali och Jakob Sigurdarsson bildar han kanske den bästa kvartetten i svensk basket just nu. Borås är inte bara dessa herrar utan i laget finns också rutinerade Micke Palm och den duktiga danska guarden Adam Darboe samt de unga stjärnskotten John Brändmark och Simon Gunnarsson.

Nässjö kommer till denna match med tre raka förluster i bagaget, detta efter en fantastisk inledning av serien och fyra vinster på de fem första omgångarna. Efter förlusten uppe i Umeå förra fredagen har Nässjö tränat bra och vi kan räkna med att det kommer ut ett heltaggat hemmalag till denna match. En härlig chans för Nässjös lag att visa att man kan matcha upp ett lag som Borås. Samtliga spelare i Nässjös trupp är redo för spel.

Så här säger Nässjös coach Raul Jimenez inför matchen:
– Det är alltid extra motiverande att spela mot lag som Borås. Om inte kunskapen om deras spelare och deras kvaliteter är nog, så vet vi att de representerar svensk basket i Europacupspel och gör det på ett mycket imponerade vis och visar att de håller även på nästa nivå.

– Vi behöver ta ytterligare steg i rätt riktning för att på allvar vara med och tävla i matcher som denna. Det finns många spelare i vårt lag som siktar på att ta nästa steg i sin utveckling, och matcher som denna blir ett test för att se om vi är på väg dit. Vi vill ha intensiteten och fighten i matchen men också vara fokuserade, disciplinerade och läsa av matchen på rätt sätt. Det här är den typen av match där vi behöver få med allt, en riktig utmaning för vårt lag som vi är redo att anta.

Text: Nässjö Basket

Kommande matcher i Basketligan:
Lördag 21/11 (kl 16.04): Nässjö Basket-Borås Basket (Webb-TV)

Dela inlägget