Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Stjärnan tillbaka i Sundsvall

Sundsvall Dragons tar i kväll emot nykomlingen Malbas Basket. Då är stjärnamerikanen Ray Willis tillbaka.

När Sundsvall i tisdags besegrade Uppsala Basket på bortaplan med 88-79 saknades 26-årige guarden Ray Willis. I kväll när Malbas kommer på besök är han med största sannolikhet tillbaka.
– Ray tränade senast och jag räknar med att han kan spela efter sin fotskada, säger Sundsvalls headcoach Tommie Hansson till Sundsvall Tidning.

Malbas kommer från förlust hemma mot Eco Örebro i söndags, 79-93.
– Malbas har två bra amerikaner på position ett och två. Det är en riktigt bra nykomling som har en intern målsättning att gå till slutspel, och jag tror att de kan göra det, säger Tommie Hansson.

Malbas ligger åtta i tabellen med sex poäng på åtta matcher. Sundsvall är fyra med tio inspelade poäng på åtta matcher.

Här kan du läsa vad Tommie Hansson säger om matchen:
“Senaste gången vi spelade på hemmaplan i sporthallen var den 15 oktober då vi tog emot Jämtland. Det är alltså över en månad sedan vi fick beträda sporthallens parkett för match, över en månad. Jag kan berätta för er alla att det är ruskigt suget gäng som äntligen är tillbaka i Sundsvalls sporthall.

Vi kommer närmast från en mycket stark vinst på bortaplan mot Uppsala. Den matchen kontrollerar vi hela andra halvlek och som helhet gör vi en mycket stabil insats.
I kväll väntar Malbas som är nykomlingar i ligan. De har börjat bra och har redan tre segrar och enligt de själva siktar de på en slutspelsplats. En fullt rimlig målsättning som jag definitivt tror att de klarar av.

Malbas har två mycket kompetenta amerikaner i Miller och Rackley samt en riktig bjässe under korgarna. 217 centimeter Carl Engström blir en tuff matchup för oss men vi har förberett oss väl. Laget coachas av mycket kunniga tränaren Henrik Svensson som leder laget på ett bra sätt. Utöver dessa herrar har laget ett antal bra svenska rollspelare som jobbar hårt för laget och detta gör Malbas till en svår nöt att knäcka.

För oss handlar det om att bygga vidare på de positiva sakerna från Uppsalamatchen. I den matchen var det verkligen laget Sundsvall Dragons som vann matchen. Som vanligt fick vi mycket av Challe och Hlynur men det var de spelare som kom från bänken som imponerade mest. Gutenius, Jesper, Mustapha och Oskar gjorde samtliga ett fantastiskt jobb och gav laget massor av energi under de minuter de spelade. Förhoppningsvis fortsätter vi på samma sätt denna match.

Hittills har det varit ganska sparsamt med matcher men i och med hemmamatchen mot Borås nästa fredag startar en mycket tuff period med fyra matcher på tolv dagar för oss.”

Kommande matcher i Basketligan:
Fredag 20/11 (kl 18.34): Norrköping Dolphins-Umeå BSKT (Webb-TV)
Fredag 20/11 (kl 19.04): BC Luleå-Jämtland Basket (Webb-TV)
Fredag 20/11 (kl 19.04): Sundsvall Dragons-Malbas Basket

Lördag 21/11 (kl 16.04): Nässjö Basket-Borås Basket (Webb-TV)

Dela inlägget