Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Redo för returmatch mot Cantu

På onsdagskvällen är det dags för Borås Baskets tredje raka bortamatch i FIBA Europe Cup. Motståndare då är italienska Foxtown Cantu – ett lag som Borås redan besegrat en gång. Segersiffrorna då skrevs till 101-81 och nu förbereder coachstaben laget för att reprisera bedriften.

Väckningen på tisdagsmorgonen blev lika brutalt tidig som innan förra veckans Frankrike-resa. Flyget från Landvetter tog laget, via Köpenhamn, till Milano och sedan vidare med buss till Cantu.

Eftersom spelarna i Borås redan känner till Cantus trupp så blev videogenomgången lite annorlunda än inför det första mötet med italienarna. Eventuellt kommer Foxtown att kunna ställa upp med en helt nyvärvad amerikansk guard, men om detta vet vi inget säkert förrän på matchdagen. Klart var i alla fall att både Jakob ”Iceman” Sigurdarson och Simon Gunnarsson fick specialuppdrag i defensiven.

Borås Basket har vunnit två matcher och förlorat en i årets FIBA Europe Cup. I och med detta ligger laget tvåa i gruppens tabell, med samma antal poäng som ettan Le Havre och trean Cantu. Matchen mot Cantu spelas på onsdagskvällen med start 20:30 och går att se på webb-TV via FIBA Europes Youtube-kanal.

Även Södertälje Kings är i farten i kväll. För Kings del väntar ungerska Falco på bortaplan, uppkast där klockan 18.00. Det är osäkert om Davis Lejasmeiers kommer till spel. Han trampade snett mot Norrköping i lördags och tvingades kliva av.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Veckans matcher, FIBA Europe Cup:
Onsdag 18/11 (kl 18.00): Falco, Ungern-Södertälje Kings (Webb-TV)
Onsdag 18/11 (kl 20.30): Cantu, Italien-Borås Basket (Webb-TV)

Dela inlägget