Fotograf: Frida Hult / Uppsala Basket

Ett obefintligt skytte satte stopp för Uppsala

Det blev förlust i tisdagens match mot Sundsvall i Fyrishov. Gästerna dominerade i returtagningen och när Uppsala inte lyckades sätta en enda trea under hela matchen så kunde Dragons till slut vinna tämligen enkelt med 88-79.

– Om du tar färre än hälften av returerna under din egen korg och inte sätter en trea, då är det väldigt svårt att vinna basketmatcher, säger en frustrerad Uppsala-coach Kevin Gaines efter matchen.

Det var inte något kokande Fyrishov som mötte Uppsala Basket när de kom ut till kvällens match. Endast 642 personer fanns på läktarna och fick se en avslagen första period där båda lagen hade svårt med skyttet och Dragons hamnade i ett litet foulproblem. Matchen var dock jämn på matchtavlan och i halvtid så ledde gästerna med 37-41 efter ett litet ryck mot slutet av halvleken. Noterbart var dock att Sundsvall i halvtid ledde returtagningen med 28-13.
– De dominerade oss totalt i returtagningen. Det var en del i vår gameplan att matcha deras fys och intensitet, men det misslyckades vi med, säger Alexander Lindqvist.

Dragons behöll och förstärkte sin ledning i den andra halvleken där de började sätta sina treor medan Uppsala fortsatte och missa samtliga av sina försök. Genom en stark forcering skiljde det dock bara fem poäng inför sista perioden. Uppsala kom dock aldrig ikapp. William Gutenius hade en fantastisk halvlek där han satte trea efter trea för gästerna, och blev även poängbäst för Sundsvall med 20 poäng. Dragons vann till slut med 88-79 och det kändes ändå rättvist.
– Det är helt osannolikt att de ska sätta noll treor givetvis, men vi har en gameplan vi lyckas med samtidigt som de har ring-ut så det är en kombination, säger Sundsvalls coach Tommie Hansson.

Om en vecka är det dags för nästa match hemma mot Malbas i Fyrishov. Tills dess måste nog laget fortsätta att öva på trepoängsskyttet, men kanske framför allt försöka hitta tillbaka till det spelet som de hade i matchen mot Borås för en dryg vecka sedan.
– Vi får ladda om, kolla video och kolla misstag och försöka ladda om till nästa match om en vecka, säger Alexander Lindqvist.

Text: Emil Olsenmyr (Uppsala Basket)

Matchfakta:
Uppsala-Sundsvall 79-88

(20-20, 17-21, 23-24, 19-23)
Poäng, Uppsala: Alexander Lindqvist 24, Sebastian Norman 15, Axel Nordström 13, Mannos Nakos 9, Odin Lindell 8, Andreas Person 6, Jonathan Person 2, Anes Zekovic 2.
Sundsvall: William Gutenius 20, Hlynur Baeringsson 19, Charles Barton 18, Ernests Kalve 9, Jesper Eliasson 8, André Nilsson 6, Mustafa Dibba 6, Oskar Granat 2.
Publik: 642.

Dela inlägget