Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

En viktig värdemätare väntar i kväll

Uppsala Basket välkomnar i kväll Sundsvall Dragons till Fyrishov och det kommer att bli en väldigt intressant värdemätare för hemmalaget. Båda lagen ligger på åtta poäng i tabellen.

Uppsala kommer till matchen från ett långt matchuppehåll efter en fantastisk insats sist hemma mot Borås Basket. Genom ett bra försvarsspel kunde topplaget Borås stoppas och hemmalaget kunde till slut vinna med stabila 88-78.

I den matchen imponerade vanan trogen Axel Nordström med tolv returer, men framgången berodde främst på att hela laget klev fram. Jonathan Person gjorde 24 poäng, Alexander Lindqvist gjorde 20 poäng och hela åtta spelare var i poängprotokollet för hemmalaget. Samma lagarbete krävs definitivt i kvällens match mot Dragons.
– Vi har använt det här uppehållet till att bygga vidare på den laginsats vi gjorde mot Borås sist. Vi har både jobbat med försvars- och anfallsspelet som blir viktigt på tisdag, säger Uppsalas coach Kevin Gaines.

Sundsvall har blandat och gett den här säsongen, men har som Uppsala haft lite svårt i matcherna mot de tippade topplagen. Laget lutar sig väldigt mycket på Charles Barton och Hlynur Baeringsson, men kan också få leverans från flera håll precis som Uppsala.
– De har väldigt bra spelare som kan hota i en-mot-en-spelet så vi måste fokusera på det individuella försvaret. Givetvis måste vi lägga fokus på Barton, men de har en bred trupp där många kan kliva fram när det klickar för dem, säger Gaines om hotet från Sundsvall.

Det kommer att bli en väldigt spännande drabbning på tisdag och vinner Uppsala matchen så hakar laget ordentligt på topplagen i tabellen. I Uppsala är det i oklart om Axel Nordström kan spela. Nordström fick en smäll mot ryggen under en träning häromdagen.

Värre är dock läget hos gästerna där inte mindre än fem spelare kan saknas i kväll: Mustafa Dibba, Oskar Granat och Edvin Jonsson är alla skadade, och det finns stora frågetecken för Daniel Eliasson och Ray Willis.
– Jag tror inte vi får med oss tio spelare. Vi har den trupp vi har, och är vi sju spelare med till Uppsala så spelar vi med sju, säger Sundsvalls coach Tommie Hansson till Sundsvall Tidning.

Notera att matchen är tidigarelagd och börjar 18.34. Detta för att publiken ska hinna hem till fotbollens playoff-möte mellan Danmark och Sverige.

Text: Uppsala Basket

Veckans matcher:
Tisdag 17/11 (kl 18.34): Uppsala Basket-Sundsvall Dragons (Webb-TV)

Fredag 20/11 (kl 18.34): Norrköping Dolphins-Umeå BSKT (Webb-TV)
Fredag 20/11 (kl 19.04): BC Luleå-Jämtland Basket (Webb-TV)
Fredag 20/11 (kl 19.04): Sundsvall Dragons-Malbas Basket

Lördag 21/11 (kl 16.04): Nässjö Basket-Borås Basket (Webb-TV)

Dela inlägget