Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Malbas går för tredje raka segern

Kan Darion Rackley och Connor Miller hålla koll på Ahmad Starks? Malbas Basket siktar på tredje raka segern mot Eco Örebro. Bra start som nykomling och som skapat intresse runt om i Basketsverige.

Örebro gör sin sjunde säsong i Basketligan och ligger sist i tabellen. Laget har tagit en seger hittills, mot Umeå. Vår egen sharpshooter Fredrik Larsson spelade två säsonger i Örebro innan han kom till Malbas inför förra säsongen.

Laget leds av Ahmad Starks, attackvillig amerikansk guard som stöttas av två EU-spelare samt rutinerade svenska spelarna Brandon Barton och Sean Smith, söner till välkända spelare/coacher i Sverige, Charles Barton och Wally Smith. I laget finns också svenske Jordan Peltier som har bra vibrationer från Heleneholmshallen från hans tid med Sanda Basketgymnasium i Basketettan då han genom ett oerhört bra skytte såg till att de vann mot Malbas, för övrigt Sandas enda vinst den säsongen.

Malbas coach Henrik Svensson inför söndagens match:
– Det gäller att behålla fokus och inte sväva iväg efter våra vinster mot Umeå. Vi har bra koll på hur Örebro spelar, nu gäller det bara att killarna gör det vi har pratat om på träningarna. Det har sett bra ut på träningarna, alla är hela och friska.

I Örebro är ungerske centern Miklos Szabo tillbaka i laget efter att ha missat senaste matchen mot Norrköping.

Text: Malbas Basket

Kommande matcher i Basketligan:
Söndag 15/11 (kl 16.04): Malbas Basket-Eco Örebro (Webb-TV)

Dela inlägget