Fotograf: Linnea Rheborg / Bildbyrån

HIGHLIGHTS: Se det bästa från Jämtland-Södertälje

Södertälje Kings tog sin åttonde raka seger när man under lördagen besegrade Jämtland Basket på bortaplan, 81-61. Se höjdpunkterna från matchen!

Jämtland saknade Anton Kobylak-Berglund som hade ont i en tå, troligen en blödning i leden. I stället gjorde den ungerske landslagsmannen Zsolt Szabo debut i jämtlandslinnet.

Södertälje inledde starkt och Jämtland hade svårt att hitta korgen vilket gjorde att det drog iväg. 4–20 blev 8–29 innan slutsignalen ljöd för den första perioden. Najee White satte hemmalagets första fem poäng innan Szabo fick presentera sig med en trea.

Andra perioden blev mycket bättre från Jämtland. Corin Henry började sätta några poäng och Mattias Markusson väckte publiken med en monsterdunk där han kom flygandes genom luften. Mycket vackert. Jämtland gick fram till minus 12 men då kontrade Södertälje med att göra 7–0. Jämtland vann dock perioden med 19–14 och ställningen var 27–43 i halvlek. Returer och turnovers var jämna lagen emellan, det var Jämtlands usla skytte som ställde till det. Jämtland sköt 39 % mot Södertäljes 67 på tvåor. Dessutom sköt Jämtland 22 % mot Södertäljes 46 på treor.

Jämtland hämtade in ytterligare två poäng under den tredje perioden, men det hade behövts lite mer för att det skulle bli spännande. Hemmalaget var så nära som minus åtta ett tag men då tog Södertälje time out och kunde sedan dryga ut försprånget igen. Det var amerikanerna som producerade framåt denna period, White gjorde åtta och Henry sex av Jämtlands 19 poäng.

Fjärde perioden blev en transportsträcka. Södertälje kunde ganska lätt dryga ut ledningen med några poäng till., även om Henry var het. Han satte 13 poäng och blev med sina 26 poäng totalt klart poängbäst av alla.

Jämtlands tvåpoängsskytte blev bättre och slutade på 51 %. Södertälje var dock bättre med 62. Jämtlands trepoängsskytte var riktigt dåligt. Bara två lyckade på 14 försök. Södertälje satte tio av 22. Antal turnovers slutade 11–11. Södertälje vann returtagningen med knappa 33–29. Förutom Henrys 26 poäng var White med 13 och Markusson med sju bäst i hemmalaget. Henry var överhuvudtaget klart bäst i hemmalaget.

Corin Henry:
– Vi förlorade och då spelar det ingen roll hur min statistik ser ut. Vi har inte råd att starta en match mot ett så bra lag som Södertälje som vi gjorde. Vi missade öppna skott. Vi spelade tuffare i tredje perioden men vi måste spela tufft i fyra perioder mot lag av den här kalibern.
– Det finns ändå en hel del bra som vi kan ta med oss från den här matchen. Vi har ett par nya spelare och det tar ett tag att spela ihop laget.

Coach Torbjörn Gehrke:
– Det kunde ha varit över efter den första perioden. Vi låter Södertälje göra 23 poäng på 4,5 minut men vi spelade jämnt resten av matchen. Södertälje bevakar förstås matchen och går inte på 100 efter första. Vi missar en hel del öppna skott och det har vi inte råd med. Vi går till fel spelare vid fel tillfälle.
– Zsolt behöver de kommande två veckorna för att komma in i hur vi spelar. Vi behöver träna ihop laget mera för att kunna spela jämnt med Södertälje och de andra topplagen, just nu är vi sämre. Kanske inte 20 poäng sämre, men 12-13 kanske.
– Vi chansade lite i tredje och det tog Södertälje en stund med att komma underfund med vad vi gjorde.

Vedran Bosnic, Södertäljes coach:
– Jag är stolt och glad för den här segern. Vi har spelat sex matcher på 18 dagar i Europaligan plus de matcher vi spelar i den svenska ligan. Ändå klarar killarna att gå in med fullt fokus från start denna match. Vi hinner inte träna så för närvarande har vi ingen fördel av att spela i Europa när vi kommer hem för spel i Basketligan. Men i slutet av säsongen bör det ge effekt.
– Jämtland har ett bra lag och en mycket bra coach.
– Den svenska ligan är bra, inte lika bra som Spaniens eller Greklands men den är bra. Det är viktigt att de svenska lagen tar chansen att spela i Europa när den kommer.

Text: Johan Bjurström (Jämtland Basket)

Matchfakta:
Jämtland-Södertälje 61-81

(8-29, 19-14, 19-17, 15-21)
Poäng, Jämtland: Corin Henry 26, Najee White 13, Mattias Markusson 7, Jaan Puidet 6, Zsolt Szabo 5, Niklas Larsson 4.
Södertälje: Skyler Bowlin 15, Nick Spires 14, Toni Bizaca 14, Dino Pita 13, Chris Czerapowicz 9, Davis Lejasmeiers 7, Mike Joseph 7, Aaron Anderson 2.
Publik: 550.

Dela inlägget