Fotograf: Basketplay/Basketsverige.se

BASKETPLAY: Se Jämtland Basket-Södertälje Kings

Efter att vi igår varit i Malmö är det redan idag lördag dags för nästa match på Basketplay – Jämtland Basket tar emot Södertälje Kings – uppkast klockan 17:04!

För första gången någonsin så kan du nu se alla dina favoritlag och matcher på ett och samma ställe. Basketsverige.se har tillsammans med Sportsground satt ihop ett paket med minst 50 matcher från säsongen 2015/16 som du kan se för endast 999:- – mindre än 20 kronor per match!

Vi kommer totalt att sända 35 grundseriematcher och 15 stycken från slutspelet i vår. De första 20 matcherna är spikade. Resterande matcher från grundserien kommer bestämmas i början av december. Notera att även samtliga Uppsalas Baskets hemmamatcher ingår om du köper ett säsongskort!

Alla matcher går givetvis att köpa pay-per-view till en kostnad av 89:-

LÄS MER: Här hittar du alla kommande webbsändningar!

BASKETPLAY: KOMMANDE SÄNDNINGAR
7/11: Jämtland Basket – Södertälje Kings (Östersunds Sporthall)
13/11: Umeå BSKT – Nässjö Basket (Umeå Energi Arena)
20/11: Norrköping Dolphins – Umeå BSKT (Stadium Arena)
27/11: Sundsvall Dragons – Borås Basket (Sundsvalls Sporthall)
30/11: Umeå BSKT – Sundsvall Dragons (Umeå Energi Arena)
4/12: Malbas Basket – Borås Basket (Heleneholms Sporthall)
8/12: Borås Basket – Sundsvall Dragons (Boråshallen)
11/12: Nässjö Basket – BC Luleå (Nässjö Sporthall)
15/12: BC Luleå – Norrköping Dolphins (Luleå Energi Arena)
18/12: Umeå BSKT – Borås Basket (Umeå Energi Arena)
28/12: Jämtland Basket – Norrköping Dolphins (Östersunds Sporthall)
30/12: BC Luleå – Uppsala Basket (Luleå Energi Arena)

Så här skriver Jämtlands coach Torbjörn Gehrke inför matchen idag:
“Ingen direkt rolig upplevelse nere i Södertälje i fredags förra veckan, men vi vet alla att Södertälje är överlägset bra om man inte är på tårna. 7-11 i Q1 (båda lagen missade enkla skott) och sedan 10-2 till Södertälje och matchen rann iväg. Förlust med 37.

Att Södertälje skulle vara 37 poäng bättre än oss är naturligtvis inte rättvisande gentemot vår egen kapacitet. Men den matchen var de MINST 37p bättre. Vi gjorde några defensiva misstag i Q1 som gjorde att vi blev osäkra i Q2 och sen blev det en transportsträcka och skräckfilm av Q3 och Q4. Nick Spires och Chris Czerapowicz dominerade oss offensivt i hela matchen.

Vi har nu haft en vecka på oss att bestämma hur vi vill spela mot Södertälje i returmötet, för det vi gjorde sist fungerade helt klart inte alls. Vi kommer till match med förhoppningsvis full trupp, men Mattias Markusson har legat sjuk hela veckan och inte tränat alls. Vi hoppas dock att han byter om och kan ge våra stora spelare några minuters vila på matchdagen.

En av våra stora är en ny spelare (ersätter Dino Cinac) och det är Zsolt Szabo. Zsolt har bara haft tre dagars träning med oss, men han kommer att bli nyttig utan tvekan. Det kan komma att ta en vecka till innan Jaan Puidet och Zsolt är helt inspelade, men det är precis därför vi gjorde ”inköpet nu”. Efter Södertälje har vi nämligen två veckor innan vi möter BC Luleå. När den matchen ska spelas bör vi vara nära 100 procent.

Det innebär inte att vi slappnar av mot Södertälje och ger upp innan match. Med 37 poäng i baken för en vecka sedan. En ny spelare på plats, samt ett Södertälje gjorde en enormt prestation mot belgiska storlaget Oostende i onsdags, så kan vi definitivt spela utan press. Det vi vill göra är att tävla i 40 minuter. Inte agera som vi gjorde nere i Södertälje. Om det sedan räcker för vinst eller inte måste vi nog ta med Södertäljes prestation i beräkningarna.”

Kommande matcher i Basketligan:
Lördag 7/11 (kl 16.04): Uppsala Basket-Borås Basket (Webb-TV)
Lördag 7/11 (kl 17.04): Jämtland Basket-Södertälje Kings (Webb-TV)

Dela inlägget