Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Chans till revansch för Örebro

För en vecka sedan möttes Norrköping Dolphins och Eco Örebro i Norrköping. Då vann Dolphins med 86-67. I kväll ska Örebro försöka ta revansch hemma i Idrottshuset.

När lagen möttes i Stadium Arena förra fredagen kunde Norrköping, efter en jämn första halvlek koppla ett rejält grepp i tredje perioden, och sedan bevaka ledningen och i slutet dra i från till en säker seger.

Örebros taktik på att hålla Norrköpings supercenter Joakim Kjellbom och storskytten Mikael Lindquist på inte för stora siffror lyckades väl, båda stjärnspelarna stannade på sju poäng vardera. Detta öppnade upp yta för andra spelare som verkligen tog för sig och visade framfötterna. Talangerna Tim Schüberg och Adnan Kadrispahic spelade suveränt och levererade 15 respektive 14 poäng.

(Här kan du se matchen via webb-tv – kostnad 69:-)

Nu är det ny match i Idrottshuset i Örebro och ett taggat hemmalag ska göra allt för att få till fyra bra perioder. Det har varit en bra träningsvecka för coach Fotios grabbar och lagspelet både försvarsmässigt och i anfall ser bättre och tryggare ut än på länge.

I Norrköping saknas i kväll rutinerade guarden Rickard Eriksson som skadade sig i förra veckans möte med Örebro.

Text: Eco Örebro

Kommande matcher i Basketligan:
Fredag 6/11 (kl 19.04): Malbas Basket-Umeå BSKT (Webb-TV)
Fredag 6/11 (kl 19.04): Eco Örebro-Norrköping Dolphins (Webb-TV)
Fredag 6/11 (kl 19.04): Sundsvall Dragons-Nässjö Basket (Webb-TV)

Lördag 7/11 (kl 16.04): Uppsala Basket-Borås Basket (Webb-TV)
Lördag 7/11 (kl 17.04): Jämtland Basket-Södertälje Kings (Webb-TV)

Dela inlägget