Fotograf: Simon Hastegård / Bildbyrån

“De är Belgiens svar på Södertälje Kings”

Efter förlusten hemma mot Falco förra veckan så jagar Södertälje Kings i kväll sin första seger i Europa för säsongen. Den här gången står belgiska favoriten Oostende för motståndet.

När gruppspelet i FIBA Europe Cup drog igång förra veckan blev det förlust för Södertälje. Falco från Ungern vann matchen i Täljehallen med 62-54.
– Det var bittert i laget efter matchen. Vi visste att det var en av matcherna vi var tvungna att vinna. Tyvärr fick vi inte i gång skyttet. Men vi fick snabbt glömma och ladda om och nu siktar vi på att göra en så bra match som möjligt mot Oostende, säger Dino Pita till Länstidningen.

Pita har ett förflutet i Belgien då han inför den här säsongen kom från Liège. Han känner väl till dagens motståndare, som är den belgiska ligans överlägset bästa lag med fyra raka ligatitlar.
– Jag har mött dem flera gånger och vet att det kommer att bli otroligt tufft. Det är ett lag som lika gärna skulle kunna spela i Euroleague, säger Pita till Länstidningen.

LT: Vad är det som gör dem så bra?
– De har inga direkta individualister utan spelar mer som ett lag och det är det som är deras styrka. Jag skulle vilja säga att Oostende är Belgiens svar på Södertälje Kings, fast några snäpp bättre, där laget är hjärtat och sedan kryddat med några grymma spetsspelare.

Även om Oostende är stora favoriter på pappret är det ingen tvekan om att Kings åker till Belgien för att försöka få med sig en “skrällseger” hem till Sverige.
– Är det någon gång vi är underdogs så är det nu. Och det får vi försöka utnyttja. För att vi ska vinna krävs det en kombination av mycket. Dels att vi spelar så bra vi kan och att våra skott sitter. Men vi måste även hoppas att de har en dålig dag. Sen är jag säker på att de inte har någon vidare respekt för oss. De har ingen koll på svensk basket, säger Pita.

(Matchen sänds gratis på Youtube)

Dela inlägget