Fotograf: Youtube

Ungersk landslagsman ersätter Cinac

Jämtland Basket ersätter långtidsskadade Dino Cinac med ungerske forwarden Zsolt Szabo. Landslagsmeriterade Szabo som har varit med i samtliga EM-kval sedan 2011 landar i Östersund under dagen och ska vara spelklar i Jämtlands hemmamatch på lördag mot Södertälje.

Med Dino Cinac (20,25 poäng/match, tvåa i ligan) borta på grund av den oturliga fotskadan stod Jämtland inför valet att hitta ersättare eller klara sig med en kortare rotering på insidepositionen. Valet blev enkelt.
– Ja, vi ser potentialen i den här gruppen. Förutom två större förluster mot de förväntade topplagen (Södertälje och Borås) har vi vunnit eller varit mycket nära i resten av matcherna. Med Szabo in nu inför de viktiga matcherna i november och december så känns det definitiv som vi är med i ”racet” i allra högsta grad, säger Jämtlands klubbdirektör Pecka Johansson.

Zsolt Szabo är till att börja med kontrakterad som skadeersättare för Cinac och har varit framträdande i den ungerska ligan under en längre tid med flertalet semifinaler, finaler i både ligan och cupen. 2013 blev han ungersk mästare med sin klubb Atomeromu SE Paks.
– Vi tror att Zsolt kommer att axla Dinos roll på ett bra sätt. Bra skott, duktig returtagare och spelar med energi. Har erfarenhet från stora matcher och har internationell erfarenhet. Han kommer dessutom från matchspel så sent som i förra veckan. Anledningen till att han är tillgänglig för oss nu är framförallt att han vill prova på att spela i annan liga innan det är försent. I och med att vi har två veckor utan matcher efter lördagens match så passar det förstås bra att han kommer in nu, säger headcoach Torbjörn Gehrke.

I dagsläget ser det ut som Jämtland får klara sig utan Hussien Tawbe som efter en veckas träning och inhopp i matchen mot Södertälje sannolikt inte fortsätter.
– Hussein känner själv att han är en bit kvar innan han är där han vill vara och vi har inte riktigt den tiden att vänta. Vi får se längre fram det är absolut fullt möjligt att han kan vara med på något sätt längre fram, säger Gehrke.

Dela inlägget