Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

HIGHLIGHTS: Se det bästa från mötet mellan Borås-Uppsala

Var du inte på plats i Boråshallen igår? Lugn, nu kan du se det bästa från matchen här på basketsverige.se.

Borås Basket var trögstartade denna fredagskväll. Uppsala Basket högg direkt och skaffade sig ett litet kommando om matchen. Men en basketmatch är lång och tillslut tog Borås kvalitetsspelare hand om jobbet, ledde ett tag med 20 poäng och vann fajten med 92-78.

De första fyra minuterna blev nog inte som Pat Ryan på Borås-bänken hade tänkt sig. Skotten satt inte som mot Cantù i tisdags. Inte ens i närheten. Och det stod 5-11 då coach Ryan kallade matchens första timeout. Alexander Lindqvist var matchens gigant i den första perioden med 12 producerade poäng. Men Borås avslutade perioden bra och var framme vid 22-22 med åtta sekunder kvar. Då drog Axel Nodström i en blytung trea till 22-25 inför den andra perioden.

Sedan tog Christian Maråker över händelserna. Först med en crossover och en dunk mot Sebastian Norman. Sedan kom den klassiska Maråker-hooken, innan han avslutade den ”egna runnen” med att lägga i bollen på passning från Adama Darboe. Omar Krayem sköt i 33-32. Anade man en vändning i matchen? Kanske. För nu verkade det som att Uppsala inte hade några direkta svar på Maråkers och Toni Vitalis framfart i tresekundersområdet. 44-40 stod det efter halva matchen.

I den tredje perioden blev det mycket Omar Krayem. Bl.a. hade han en grym framspelning till en tung Maråker-dunk (54-49). Krayem satte sedan en lång tvåa till 56-49 och timeout från Uppsala. Sedan gav sig Borås ut på en 16-2-run, ledd av Krayem. Efter tre perioder ledde Borås med hyfsat trygga 70-60.

Alex Lindqvist hade gjort 22 poäng när han i inledningen av fjärde perioden tog bollen till korgen. På vägen mötte han Toni Vitali och blev tungt blockad. Sedan gjorde Lindqvist inga fler poäng. Åt andra hållet gjorde Adama Darboe 73-60 till Borås. Maråker fortsatte att vara bra matchen igenom och med honom och ett gediget lagspel så hade Borås skaffat sig en ledning på 82-62 med drygt fyra minuter kvar. Tillslut stannade det på 92-78 och den femte vinsten i årets basketliga.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Matchfakta:
Borås-Uppsala 92-78

(22-25, 22-15, 26-20, 22-18).
Poäng, Borås: Omar Krayem 20, Toni Vitali 19, Christian Maråker 17, Jakob Sigurdarson 16, Adama Darboe 12, Simon Gunnarsson 3, Christoffer Almstrand 3, Mike Palm 2.
Uppsala: Alexander Lindqvist 22, Axel Nordström 19, Jonathan Person 12, Andreas Person 7, Odin Lindell 7, Mannos Nakos 4, Tobias Skyttevall 3, Rasmus Dahlberg 2, Sebastian Norman.
Publik: 1 170.

Dela inlägget