Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Smakstart i Europe Cup för Borås

Europe Cup är igång. Borås Basket är redan vinnare. På tisdagskvällen spelade man skjortorna av italienska storlaget Foxtown Cantù. Ledda av Omar Krayems vassa bössa, magiska dribblingar och sköna passningar löpte man på hela vägen till seger med 101-81.

Borås Basket fick den drömstart på matchen som man hade önskat. På 3:15 gjorde man 14-4 och tvingade fram en timeout från italienska Foxtown Cantù. Då hade Jakob Sigurdarson redan skjutit i tre stycken trepoängare. Efter timeouten var det Adama Darboes tur att sänka treor. Dansken drog i två raka, plus en lång tvåa. Då och då stack Christian Maråker emellan med poäng närmare korgen. Det gick så bra för Borås att man hade ledningen med hela 30-16 efter en period. Helt osannolikt om man tänker på vilka motståndarna var.

Andra perioden blev Omar ”The Wizard” Krayems. Amerikanen sköt i ett par treor och trollade med en in-and-out-dribbling. Sedan fick han bortafansen emot sig. Något som Krayem säkert njöt lite extra av, för han fortsatte att vara fantastisk. Efter halva perioden ledde Borås Basket med hela 45-25 och gästerna kallade timeout igen. Efter den hade Cantù sin bästa period dittills och kapade underläget till 13 poäng. Men Borås avslutade halvleken starkt och hade 58-41 vid paussignalen.

Att få samma utveckling även i den tredje perioden hade kanske varit att begära för mycket? Och det blev jämnare. Med Borås stod fortfarande upp bra. Offensivt fortsatte ”The Wizard” att trolla. Högsta jublet kom när han spelade fram John Brändmark till en trepoängare. 82-59 betydde det skottet. När fjärde perioden skulle börja hade hemmalaget en skön kudde på 21 poäng.

Så fort Cantù försökte och närmade sig lite så satte Boråsarna stopp. Trollkarlen Krayem var fortsatt magisk och stannade på 32 poäng och åtta assist när allt var över. Hans sista poäng – en trea – tog Borås Basket över hundrastrecket. 101-81 mot Foxtown Cantù blev exakt den smakstart på FIBA Europe Cup som sjuhäradslaget behövde.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Matchfakta:
Borås Basket-Foxtown Cantu, Italien 101-81

(30-16, 28-25, 24-20, 19-20)
Poäng, Borås: Omar Krayem 32, Jakob Sigurdarson 21, Christian Maråker 19, Adam Darboe 10, Mike Palm 9, Toni Vitali 5, John Brändmark 3, Simon Gunnarsson 2.
Cantu: Jared Berggren 19, Brady Heslip 16, Kenneth Hasbrouck 13, Awudu Abass 11, Jakub Wojciechowski 9, Langston Hall 8, Luca Cesana 5.
Publik: 1 252.

Dela inlägget