Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Nässjö kommer till Malmö: “Ska bli roligt med hemmamatch igen”

Inte sedan ligapremiären i början på oktober har Malbas Basket spelat hemma i Heleneholmshallen. Under tisdagen är det dags igen när Nässjö Basket kommer på besök.

Nässjö har startat säsongen bra och parkerar på tredje plats i tabellen efter vinster mot Jämtland och Örebro samt Norrköping. De har en förstafemma som består av rutinerade och starka importer och är ett välcoachat lag. Kan Malbas hålla emot förstafemman så har laget en bra chans att ta andra raka hemmavinsten, men det krävs framförallt att man kontrollerar Mantenas Griskenas som är en spelare utöver det vanliga.

Här kan du se matchen direkt (49:-):

Henrik Svensson, Malbas coach:
– Det ska bli roligt att spela hemmamatch igen. Killarna ser fram mot att få uppleva den stämning vi hade i första matchen. Jag hoppas verkligen att vi får se lika många basketmänniskor från hela Skåne som på premiärmatchen. Vi har fått nyttig erfarenhet i de senaste bortamatcherna mot storklubbarna och gjort mycket bra ifrån oss.
– Darion (Rackley) är nästan ikapp träningsmässigt, det betyder mycket att han kan vara med fullt ut. Han är en given nyckelspelare för oss.

Text: Malbas Basket

Så här skriver Nässjö på sin hemsida inför matchen:
“En spännande spelvecka för Nässjö Basket inleds i morgon med besök nere i Malmö och match mot nykomlingarna Malbas Basket. En riktigt svår uppgift för Nässjö mot ett starkt hemmalag och en 100% insats lär krävas om Nässjö ska lyckas bärga säsongens fjärde raka seger.

Malbas inledde säsongen med en seger hemma mot Jämtlands Basket. Detta efter en stentuff match som först avgjordes efter förlängning. Därefter tre förluster i rad, samtliga på bortaplan mot Borås, Södertälje och Norrköping. Malbas må vara nykomlingar i serien men många av spelarna är absolut inte nya för basketliga publiken. Carl Engström är den stora stjärnan och detta i dubbel bemärkelse. Han snitt hittills är imponerande 18p och 11 returer. Mycket av Malbas spel kretsar kring denna duktige center och här får Nässjös insidespelare jobba hårt för att vinna tresekundersområdet!

I skrivande stund finns inga orosmoln kring Nässjö Basket och man ska kunna mönstra ordinarie lag i morgondagens match.”

Kommande matcher i Basketligan:
Tisdag 27/10 (kl 19.04): Eco Örebro-BC Luleå (Webb-TV)
Tisdag 27/10 (kl 19.04): Malbas Basket-Nässjö Basket (Webb-TV)
Tisdag 27/10 (kl 19.04): Jämtland Basket-Umeå BSKT (Webb-TV)

Dela inlägget