Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

VIDEO: Rysligt viktig och tuff match för Luleå

För drygt två veckor sedan förlorade BC Luleå mot Södertälje Kings med hela 20 poäng. I kväll möts lagen igen. Matchen ser du direkt här på basketsverige.se via Basketplay.

Hör vad Luleå-coachen Peter Öqvist säger inför matchen:

Senast det begav sig åkte BC Luleå på en ryslig kölhalning av Södertälje Kings, 20 poängs segermarginal för Södertälje, 88-68 och det med mersmak – och det bara för drygt två veckor sedan. En ny match mot svenska mästarna står för dörren i kväll och nu har Luleå hemmaplan. Vad kommer att hända med laget som vill vara i absoluta toppen men kommer med en sur förlust mot numera bottenkollegan Umeå BSKT som vann uppe i Luleå för en vecka sedan, där en trygg halvtidsledning omvandlades till en tung enpoängsförlust med 78-79 och en tillvaro i botten av Basketligans tabell.

Visst är det bara en början av säsongen, det är dock bara oktober ännu, men för att vara med i toppen krävs det nästan en seger mot Södertälje.

BASKETSVERIGE.SE SÄNDER MATCHEN DIREKT PÅ WEBBEN – KLICKA HÄR!

Var så säkra att hela klubben är väldigt sugna på revansch och kommer att ge allt i fredagens aftonmatch. Södertälje fortsätter att vara ett självspelande piano där coach Vedran Bosnic håller i dirigentstaven och har skapat en vinnarkultur som är smått unikt i svensk basket. De vägrar att förlora men för varje seger kommer man alltid ett steg närmare en förlust, och det är vad vi väntar på i Luleå Energi Arena i mötet med mästarna. Det är upplagt för en riktig rysare där förhoppningarna är en hemmavinst för att visa att vi vill vara med och slåss om topplatserna.

Luleå-coachen Peter Öqvist om mötet mot Södertälje:
– Vi inledde bra senast mot Umeå och ledde med 17 poäng efter första skottet i andra halvlek. Efter det tappar vi intensitet och fokus i försvar. Vi tillåter Umeå att attackera oss istället för att vi attackerar dem och det leder aldrig till bra resultat. I fjärde perioden upplever jag att vi känner pressen av att tappa matchen, mer än glädjen av att vinna den, och det är ett tufft mentalt läge att sätta stora skott i. Det är så klart riktigt frustrerande för samtliga i gänget att inte leverera i den mycket fina inramningen i hallen. Nästan fullt hus, härlig klack och bra stämning.

– Vi behöver få upp aggressiviteten i anfall, hitta tillbaka till tempot i vårt grundspel. Samtidigt behöver vi få mer produktion från fler händer där ute och det gör vi bara genom att få fart på bollen och skapa lägen för varandra. Defensivt måste vi vara riktigt tajta för att kunna rå på Södertälje. De är starka för att de har en fin bredd med kvalitet på alla positioner, men de tre vassaste hoten är Toni Bizaca, Skyler Bowlin och Chris Czerapowicz. Samtliga duktiga skyttar och spelskickliga lirare.

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

Kommande matcher i Basketligan:
Fredag 23/10 (kl 18.34): Norrköping Dolphins-Uppsala Basket (Sänds på 24UNT/24NT)
Fredag 23/10 (kl 19.04): BC Luleå-Södertälje Kings (Webb-TV)

Dela inlägget