Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

VIDEO: Borås körde över Jämtland

Den här tisdagskvällen var det aldrig något snack om var segern skulle hamna. Borås Basket trampade gasen i botten direkt och matchen kändes nästan avgjord efter första perioden. I halvtid var hemmaledningen 20 poäng och eftersom Borås tilläts spela sitt snabba spel rann det till slut iväg till hela 115-89.

Borås Basket började bäst. Bland annat med enkla layups från Simon Gunnarsson och Toni Vitali fram till 10-5. Här hade nio coacher av tio kallat timeout. Men Gehrke körde en ”Phil Jackson” och lät laget svettas ut stormen på egen hand. Något som inte blev så framgångsrikt. I stället kom timeouten från gästerna vid 22-12 och 2:45 kvar av perioden. Efter detta började Jämtlands Corin Henry ta mer ansvar, med det hjälpte väldigt lite. Borås hade hela 29-18 efter bara en period.

I den andra perioden öste Borås på, anförda av Omar Krayem. Först till 38-24. Sedan till 44-29 och en ny Jämtländsk timeout. Tillslut stannade det på 61-41 vid halvtidssignalen. Naturligtvis var det en tung uppförsbacke för Jämtland, men samtidigt gällde det för Borås att behålla intensiteten. Något som är lätt att tappa om man känner sig för bekväm under pausen.

Även om tredje perioden blev jämnare poängmässigt så kändes det aldrig så. Borås Basket tilläts spela som man ville och hade 85-67 med en period kvar av matchen. Jakob ”Iceman” Sigurdarson och Toni Vitali stod då båda på 19 poäng, tätt följda av Mike Palm på 16, Omar Krayem på 14 och Adama Darboe på 11 poäng. Spänningen var över och den sista perioden blev en transportsträcka fram till 115-89.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Matchfakta:
Borås–Jämtland 115-89

(29-18, 32-23, 24-26, 30-22)
Poäng, Borås: Jakob Sigurdarson 22, Toni Vitali 21, Michael Palm 20, Omar Krayem 19, Simon Gunnarsson 14, Adam Darboe 14, Christoffer Almstrand 5.
Jämtland: Najee White 30, Corin Henry 21, Mattias Markusson 9, Niklas Larsson 8, Gustav Hansson 6, Anton Kobylak-Berglund 6, Jaan Puidet 6, Jacob Andersson 3.
Publik: 1 137.

Dela inlägget