Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Borås tar emot Jämtland

I Basketligan finns ofta ingen tid att gräma sig över förluster eftersom det så snabbt är en ny match att ta tag i. Så är läget den här veckan för Borås Basket.

Förlust borta mot Södertälje på tisdagskvällen. Hemmamatch mot Jämtland på torsdagen. Trots förlusten mot Södertälje Kings senast så tillhör Borås Basket Basketligans toppskikt. Lagets defensiv blir bättre för varje säsong och de offensiva hoten är många. Hela sex spelare i truppen snittar tvåsiffriga poäng. Omar Krayem, som saknades med feber mot Kings, är främst av alla med 17,7 i snitt. Därefter följer Christian Maråker på 16,8 och Jakob Sigurdarson med 16,5. Adama Darboe, Toni Vitali och Mike Palm ligger alla kring 12 poäng i snitt.

DU KAN SE MATCHEN DIREKT PÅ WEBB-TV – KLICKA HÄR!

Så ser det inte ut i Jämtland Basket direkt. Där är det amerikanske guarden Corin Henry (22,3 per match) och kroatiske forwarden Dino Cinac (20,3 per match) som står för merparten av poängproduktionen. Den senare finns dock inte med mot Borås på grund av en stukad fot. Närmare korgen är det amerikanen Najee White som dominerar för Jämtland, med snitt på 12,5 poäng och 8,3 returer.
– Jämtland har en ny guard (Jaan Puidet) som blir intressant att se. Vi vet att han är bra returtagare och att han spelar fysiskt. Det verkar som att Dino Cinac är skadad, vilket antagligen betyder att Mattias Markusson får spela mer. Det blir intressant att se en av Sveriges unga talanger spela stora minuter och vad han kan göra, säger Borås assisterande coach James Pedersen.

Om Cinac nu inte spelar för gästerna så har estniske guarden Jaan Puidet chansen att bli ett utropstecken. Nyförvärvet gör debut mot Borås och det finns ganska högt ställda förväntningar på honom. Pudiet ersätter skadade Srdjan Vukovic, som kan komma att vara borta cirka tre månader. Om esten är tillräcklig för att Jämtland ska kunna skaka Borås Basket i Boråshallen återstår att se.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Inför: Borås-Jämtland, med Simon Gunnarsson:

DU KAN SE MATCHEN DIREKT PÅ WEBB-TV – KLICKA HÄR!

Så här skriver Jämtland-coachen Torbjörn Gehrke inför matchen:
“Med Omar Krayem sjuk i mötet mot Södertälje i tisdags, så orkade inte Borås fullfölja 40min toppmötet. Matchen stod och vägde i 30min, mycket tack vare båda lagens ganska skrala skytte.

Borås hade stora problem med Södertälje Pick och Rull spel defensivt i stort sett hela matchen och det tog ut sin rätt i Q4. Dock hade Jacob Sigurdarsson och Adama Darboe inte en perfekt dag med skyttet och det har Borås inte råd med utan Krayem och då speciellt inte mot Södertälje. När Södertälje skruvade åt tumskruvarna i försvaret i Q4 så blev avsaknaden av Krayem monumental och Södertälje stängde matchen. Borås blir en otroligt svår nöt för oss att knäcka utan Dino Cinac som stukade foten i tisdags på träning.

Hur länge Dino blir borta vet vi inte i nuläget utan han är på sjukhus idag (onsdag). Detta gör att utan långtidsskadade Srdjan Vukovic (ljumske) och Dino så blir vi väldigt små när Najee White och Mattias Markusson måste vila eller gud förbjude hamnar i foulproblem. Vi får “bygga om” vårt offensiva tänk och se till att vi får ett övertag då någon av Borås stora spelare Maråker, Vitali och Palm skall hålla en av våra mindre och snabbare spelare. Det kommer bli ett veritabelt schackspel för Jämtland att manövrera oss förbi Borås tre TORN, så vi får se om våra LÖPARE har krut i bössa & ben för att ställa till det för Borås. Jaan Puidet gör sin första match mot Borås i Jämtlandslinnet och kommer att ha haft endast tre dagars genomgång och träning med laget.

Han är dock en mycket spelskicklig ving-guard-spelare som kan hantera bollen bra och har redan plockat upp våra anfall. Hög basket IQ är det på den pojken. OM man nu skall få skador i truppen, vilket vi undanber oss framöver, så är det rätt läge nu när vi som lag spelar bra och trivs ihop på banan igen. Vi åker ned för att ta en seger och kommer testa Borås ork till max eftersom de hade en tuff match i tisdags mot SBBK.”

Kommande matcher i Basketligan:
Torsdag 22/10 (kl 19.04): Borås Basket-Jämtland Basket (Webb-TV)

Fredag 23/10 (kl 18.34): Norrköping Dolphins-Uppsala Basket (Webb-TV)
Fredag 23/10 (kl 19.04): BC Luleå-Södertälje Kings (Webb-TV)

Dela inlägget