Fotograf: Tomas Jansohn / Nässjö Basket

Tredje raka segern för Nässjö

Nässjö Basket fortsätter gå starkt i Basketligan. Under tisdagen blev det ny seger när Eco Örebro besegrades med 96-69 (51-37) i Nässjö Sporthall.

Nässjö Basket kommer ut heltaggade till match, gör direkt 9-2 på Örebro och tvingar motståndarna till en snabb timeout efter redan 1 min 45 sek speltid. Detta efter en kraftfull dunk av Nässjös center Dartaye Ruffin. Hemmaspelarna visar direkt sina hemmafans att segern mot Dolphins är glömd och att man nu är ute efter nya segrar. Intensivt försvarsspel ger utrymme för snabba spelvändningar och man kan snabbt inse att coach Jimenez gameplan är högt tempo för att få Örebros relativt korta rotation tröttkörd i slutet av matchen. Eco Örebro kommer tillbaka i perioden och ett fenomenalt trepoängsskytte från Jordan Peltier och Ahmad Starks tar tillbaka dem i matchen.

Andra perioden startar som den första och ett aggressivt Nässjö-lag drar återigen ifrån poängmässigt. Starka 23-13 i denna period till hemmalaget och hela laget bidrar men extra stark insats av Cole Darling. Han är överallt på banan och visar upp allt ifrån otroliga blockade skott till trepoängare. Nässjö roterar på tio spelare och alla kommer in och visar den stora Nässjö-publiken att man kan leverera såväl offensivt som defensivt. Ställningen 51-37 till hemmalaget är klart rättvis och det finns egentligen inget som talar emot en klar hemmaseger.

Den tredje perioden är till en början jämn men ju fler minuter som spelas ju tydligare blir det att Örebros spelare inte orkar stå emot Nässjös tempo över hela banan. Nässjö bevakar och distansskyttet är säkert. Örebro försöker streta emot men enmansattackerna från deras stora stjärna Ahmad Starks blir allt lättare för Nässjös försvar att plocka bort. Nässjös offensiva spel är riktigt bra ikväll och Örebro har ingen medicin mot Nässjös bollrörelse och stundtals ser det mycket enkelt ut för Nässjö att göra poäng såväl från distans som i insidespelet.

Period fyra är underhållande. Nässjö kommer ut med helsvensk uppställning och initialt gör Örebro en ”run”. Många tänker säkert att coach Jimenez borde agera innan Örebro kommer för nära men Nässjös coach litar på sina spelare. Nässjös spelare gör istället en ”run” 8-0 och drar ner stora applåder. De får förtroendet samtliga 10 min och gör en riktigt bra period. Riktigt roligt se hela laget men extra cred till Hajzer Ismaili. Han jobbar stenhårt och visar upp stort spel över hela banan.

Nässjö vinner matchen säkert och tre vinster på första fyra omgångarna är imponerande. I kväll visar man upp att man är stabila över fyra perioder och man ger egentligen Örebro ingen som helst chans att störa. Ok, Örebro saknar en skadad Pierre Hampton och hans ersättare var inte spelklar, men som denna match såg ut hade det inte gjort skillnad. Nässjö spelar just nu med stort självförtroende. Spelarna har fantastiskt roligt ute på banan och coach Raul Jimenez kan inte vara annat än nöjd med inledningen av denna tävlingssäsong.

På presskonferensen efter matcher hyllar Jimenez kollektivet Nässjö Basket, och menar absolut att laget är på rätt väg. Han poängterar att samtliga spelare kommer till träning och jobbar stenhårt. Hajzer Ismaili är inne på samma spår och han säger att alla spelare jobbar för varandra och sporrar till hårt jobb på varje träning.

Örebros coach Fotios Ioannidis gratulerar Nässjö till segern och menar att Nässjös rotation är en av ligans bästa och det är stora ord. Han menar vidare att Örebro med skada på Pierre Hampton inte kan rotera på samma sätt som Nässjö och det får man betala för ju allt fler minuter som matcher spelas. Detta syns i statistiken och givetvis kan inte de inside-spelarna Szabo och Pavlovic spela i stort sett hela matchen med samma intensitet.

Text: Nässjö Basket

Matchfakta:
Nässjö–Örebro 96-69

(28-24, 23-13, 23-17, 22-15)
Poäng, Nässjö: Cole Darling 17, Mantas Griskenas 16, Kristian Heder Ternell 12, Filip Djuran 11, Tanju Yulman 9, Aleksa Solevic 9, Hajzer Ismaili 9, Dartaye Ruffin 8, Karim Wazzi 3, Abdou Medjedoub 2.
Örebro: Ahmad Starks 23, Nebojsa Pavlovic 21, Jordan Peltier 10, Miklos Szabo 8, Brandon Barton 5, Sean Smith 2.
Publik: 1 060.

Dela inlägget