Fotograf: Linnea Rheborg / Bildbyrån

VIDEO: Se det bästa från Södertälje-Borås

Södertälje Kings tog sin femte raka seger i Basketligan när man under tisdagskvällen besegrade Borås Basket med 75-65. Nu kan du se det bästa från matchen här på basketsverige.se.

Omar Krayems frånvaro (sjukdom) ledde till obalans i rotationen hos Borås Basket. Ändå presterade laget en till stora delar bra match. Tills raset i den fjärde perioden. Kings öste på och Borås mäktade inte med att svara. Med endast sex poäng i perioden höll det inte och Södertälje kunde vinna matchen med 75-65.

Borås Basket kom till spel utan sjuke Omar Krayem. Med en nykomponerad startfemma lyckades man ta en snabb ledning med 2-7 efter 2,5 minuter. Den ställningen stod sig sedan i två minuter, då Chris Czerapowicz stack emellan med två straffkast. Sedan var det Borås igen. Christian Maråker stoppade i 4-11 och Vedran Bosnic på Kings-bänken kallade sin första timeout. 18-18 stod det efter tio minuter.

Adama Darboe fick en bra start och täckte upp Krayems frånvaro med 10 poäng under matchens första elva minuter. Maråker stod för framspelningarna, med tre stycken på samma tid. Innan matchen var 15 minuter gammal hade Pat Ryan matchat samtliga tillgängliga spelare och tillställningen var helt jämn. Ena sekunden ledde Kings, andra sekunden serverade Jakob Sigurdarson en bakom-ryggen-studspass till Mike Palm som tog Borås till ledning via en skön trea. Med 20 minuter spelade stod det 37-36.

Maråker gjorde fyra snabba poäng i inledningen av den tredje perioden och Borås tog över ledningen. Fem raka Czerapowicz-poäng senare var det Kings som ledde igen. Vid 45-40 kändes det lite som att Södertälje höll på att ta kommando om matchen. Då klev Toni Vitali fram och levererade en trea. I nästa anfall gjorde Sigurdarson samma sak och så var det Borås som hade 45-46. Efter tredje perioden stod det 58-59.

Under tredje perioden skiftade ledningen fem gånger och det var oavgjord ställning vid tre tillfällen. Upplagt för ett rysarslut med andra ord.

Södertälje ryckte med en run på 7-0 under fjärde periodens första 2:36. När Mike Josephs trea, som betydde 65-59 gick, kallade coach Ryan timeout omedelbart. Den hjälpte väldigt lite. Två minuter senare var Borås fortfarande nollade i perioden, det stod 72-59 och man tvingades på nytt till en timeout. Med 2:44 kvar av matchen spräckte Sigurdarson lagets poängnolla, men känslan var att matchen redan var körd. Kings kunde sedan spela av de sista minuterna fram till seger med 75-65.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Matchfakta, tisdag:
Södertälje–Borås 75-65

(18-18, 19-18, 21-23, 17-6)
Poäng, Södertälje: Nicholas Spires 19, Skyler Bowlin 12, Christopher Czerapowicz 12, Toni Bizaca 9, Mike Joseph 9, Dino Pita 7, Aaron Anderson 5, Davis Lejasmeiers 2.
Borås: Jakob Sigurdarson 16, Christian Maråker 16, Michael Palm 12, Adam Darboe 12, Toni Vitali 9.
Publik: 690.

Dela inlägget