Fotograf: Malbas Basket

Nya Malbas kommer till Norrköping

I kväll väntar match hemma i Stadium Arena mot nykomlingen, i basketligan, Malbas Basket som börjat säsongen, precis som Norrköping Dolphins, med två bortaförluster och en vinst.

Vinsten kom i hemmapremiären mot Jämtland. Förlusterna kom mot Borås (82-71) och Södertälje där hemmalaget avgjorde redan i första halvlek men Malbas kom igen starkt och vann den sista perioden med 14 poäng.

Här kan du se matchen direkt på webben (79:-)

Två bekanta ansikten för Norrköpingspubliken finns i Malbas i egenskap av Gurra Sundström och Kristoffer Gafor som ju så sent som förra säsongen spelade i Dolphins. Det kommer att bli en tuff kamp under korgarna för Joakim Kjellbom mot 216 centimeter långe landslagskollegan Carl Engström som blommat ut under sin tid i Malbas.

Henrik Svensson, Malbas coach inför matchen:
– Vi åker till Norrköping med tillförsikt. Efter att ha visat alltför stor respekt i starten av matchen avslutade vi verkligen bra mot Södertälje, det tar vi med oss nu när vi kommer till Sveriges bästa basketarena, Stadium Arena. Tyvärr är Darion Rackley fortfarande inte helt kurant efter en cykelolycka förra veckan så det är osäkert hur mycket han kan vara med. Stort ansvar ligger givetvis på Connor Miller som skall styra vårt spel. Vi behöver också få igång Gustav Sundström och Niklas Sellin så att de bidrar med fler poäng framåt. Truppen i övrigt är skadefri.

För Dolphins del gäller det att få fart på poänggörandet igen efter förlusten mot Nässjö där defense var bra med bara 60 insläppta poäng. Förhoppningsvis kan coach Adnan Chuk mönstra ordinarie lag mot Malbas.
– Malbas är ett lag man måste ha respekt för och de nöjer sig inte bara med att ha hamnat i basketligan utan man vill verkligen spela för att behålla sin plats, säger Chuk.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Kommande matcher i Basketligan:
Tisdag 20/10 (kl 18.34): Norrköping Dolphins-Malbas Basket (Webb-TV)
Tisdag 20/10 (kl 19.04): Södertälje Kings-Borås Basket (Webb-TV)
Tisdag 20/10 (kl 19.04): Nässjö Basket-Eco Örebro (Webb-TV)

Dela inlägget