Fotograf: Tomas Jansohn / Nässjö Basket

“Det kommer att bli en speciell match för mig”

Under tisdagskvällen tar Nässjö Basket emot Eco Örebro hemma i Nässjö Sporthall. En match du kan se direkt på webben.

Eco Örebro har inlett årets liga med en vinst och tre förluster. Vinsten kom i en tät match uppe i Umeå 87-90 och förlusterna har varit mot Borås, Sundsvall och Uppsala, samtliga på hemmaplan. Förutom matchen mot Borås så har Örebro varit med och stridit om segern i de övriga matcherna och de har ett välkomponerat lag i år med starka insidespelare och en riktig basketunderhållare till pointguard, Ahmad Starks.

Här kan du se matchen direkt på webben (69:-)

Tyvärr för Örebro så har de drabbats av ett stort avbräck då duktige Pierre Hampton skadat sig och kommer antagligen missa ett stort antal matcher. Örebro har dock förstärkt sin trupp med den amerikanske forwarden Hector Harold, men det är i skrivande stund oklart om han hinner bli spelklar till tisdagens match.

Nässjö svarade för en riktig kämpainsats i fredags mot Norrköping Dolphins och lyckades därmed att redan i omgång tre ta sin andra seger för säsongen. Detta är Nässjös klart bästa ligastart och kan spelarna komma ut med samma intensitet i försvarsspelet varje gång så kan många lag få det jobbigt mot Nässjö. Defensivt har det sett riktigt bra ut hittills och offensivt vet vi att det finns massa potential i Nässjös roster.

Nässjö mötte Örebro i en träningsmatch på försäsongen. Denna match var länge mycket jämn men Nässjö tog över allteftersom matchen gick och vann till slut med 85-69. Träningsmatcher är en sak och definitivt inget man kan luta sig tillbaka till och det gäller nu för Nässjös spelare att ladda om såväl fysiskt som mentalt efter fredagens urladdning.

Historiskt sett har Nässjö haft det svårt mot Örebro i Basketligan. I inbördesmöten har Örebro sju segrar mot Nässjös tre. Däremot så skedde en vändning förra året då Nässjö vann två av de tre matcherna.

Så här säger Nässjös coach Raúl Jiménez inför matchen:
– Det kommer att bli en speciell match för mig då jag känner en av Örebros nyckelspelare, Miklos Szabo, väl. Vi hade en bra säsong tillsammans i Debrecen och Szabo spelade så bra att han blev uttagen till landslaget det året. Han utgör tillsammans med en annan av Örebros insidespelare, Nebosja Pavlovic en riktigt stark duo och som ett lag spelar Örebro mycket bättre nu när Starks, deras amerikanska pointguard, verkar ha anpassat sig till ligan.

– Det kommer att vara mycket viktigt att inte underskatta Örebro. Vi vet att de nu går igenom en svår tid efter Pierre Hamptons skada men denna situation kan göra att man som ett lag svetsas samman och fightas ännu hårdare än tidigare. Nässjös föregående säsong är ett bra exempel på detta.

– Att hålla fokus och intensitet efter en skön vinst som mot Norrköping kan verka lätt. Låt oss se vilken typ av grupp vi är och hur vi reagerar på så många komplimanger som vi fått efter vår seger, min förhoppning är med ännu mer kamp och vilja.

Text: Nässjö Basket

DU KAN SE MATCHEN DIREKT PÅ WEBB-TV – KLICKA HÄR!

Kommande matcher i Basketligan:
Tisdag 20/10 (kl 18.34): Norrköping Dolphins-Malbas Basket (Webb-TV)
Tisdag 20/10 (kl 19.04): Södertälje Kings-Borås Basket (Webb-TV)
Tisdag 20/10 (kl 19.04): Nässjö Basket-Eco Örebro (Webb-TV)

Dela inlägget