Fotograf: Joel Marklund / Bildbyrån

VIDEO: Jämtland skrällde mot Sundsvall

Efter tre tunga förluster blev det äntligen vinst för Jämtland Basket. Och som man gjorde det – det blev en skrällseger på bortaplan mot Sundsvall Dragons, 91-81.

Få trodde nog på förhand att Torbjörn Gehrkes mannar i Jämtland skulle kunna stå emot Dragons på bortaplan. Men Jämtland visade direkt att man var att räkna med, även om det var hemmalaget som höll i taktpinnen och hade ledningen med 24-19 efter den första perioden. Gästerna från Östersund spelade dock upp sig under period nummer två, och i halvtid var underläget endast en poäng, 45-46.

I den tredje perioden gick så Jämtland förbi, mycket tack vare amerikanen Corin Henry som totalt sköt i hela 36 poäng. I takt med att Dragons såg hur Jämtland successivt drog ifrån under den sista perioden, tappade Sundsvalls spelare både skärpan och humöret och Jämtland vann till slut ganska rättvist med 91-81.

Matchfakta:
Sundsvall–Jämtland 81–91

(24–19, 22–26, 19–22, 16–24)
Poäng, Sundsvall: Ernests Kalve 21, Hlynur Baeringsson 17, Raymond Willis 13, Charles Barton 11, Jesper Eliasson 7, William Gutenius 6, Daniel Eliasson 5, Andre Nilsson.
Jämtland: Corin Henry 36, Najee White 19, Dino Cinac 18, Niklas Larsson 13, Stefan Zivkovic 3, Gustav Hansson 2.
Publik: 1 004.

Dela inlägget