Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

“Vi går in i denna match med mycket bra självförtroende”

I kväll tar Sundsvall Dragons emot Jämtland Basket i säsongens första derby. Så här går Sundsvall-coachen Tommie Hanssons tankar.

Då var det äntligen dags för årets första derby, härligt. Historiskt sett är det mycket prestige och massor av känslor i dessa derbymatcher. Matchen mellan de så kallade klyktattarna från Sundsvall och de så kallade surjämtarna från Östersund berör många. Sundsvall Dragons vann samtliga fyra derbyn förra året och vi hoppas att vi fortsätter på den inslagna vägen med att vinna samtliga tre derbyn denna säsong.

BASKETSVERIGE.SE SÄNDER MATCHEN DIREKT PÅ WEBBEN – KLICKA HÄR!

Vi kommer från en riktigt skön vinst mot Örebro på bortaplan där vi vände matchen till en mycket skön vinst med två poäng (93-91). Jämtland kommer från en mycket tuff förlust (efter förlängning) med en poäng på hemmaplan mot Nässjö där man inte kunde knyta ihop säcken trots att man ”hade” matchen. Vi går med andra ord in i denna match med mycket bra självförtroende och vi räknar med att Jämtland kommer in med mycket revanschlusta efter sin tunga förlust.

Jämtland har ju inte vunnit ännu denna säsong så för varje förlust blir de mer och mer desperata efter att ta sin första vinst. Vi ska göra allt vi kan för att deras första vinst inte kommer mot Sundsvall Dragons i kväll.

Jämtlands starkaste kort är importerna Henry, Cinac och White och de ska bära laget. Samtidigt har de en del unga intressanta namn i Lundqvist, Markusson, Hansson och Larsson som samtliga har varit med i Sveriges ungdomslandslag. På pappret en ganska stark laguppställning som kan ställa till det för samtliga lag i ligan.

För oss handlar det om att fortsätta bygga på de bra saker vi gjort så här långt och naturligtvis slipa på de detaljer som behöver förbättras. Försvaret mot Norrköping och Umeå var bra medan anfallet var det som vi tar med oss från Örebro-matchen. Kan vi få ihop anfallet och försvaret i matchen mot Jämtland kommer de få mycket svårt att slå oss.

Text: Tommie Hansson (Sundsvall Dragons)

Kommande matcher i Basketligan:
Torsdag 15/10 (kl 19.04): Sundsvall Dragons-Jämtland Basket (Webb-TV)

Fredag 16/10 (kl 19.04): Eco Örebro-Uppsala Basket (Webb-TV)
Fredag 16/10 (kl 19.04): BC Luleå-Umeå BSKT
Fredag 16/10 (kl 19.04): Nässjö Basket-Norrköping Dolphins

Lördag 17/10 (kl 16.15): Södertälje Kings-Malbas Basket

Dela inlägget