Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Värdemätare och klassiskt rivalmöte i Boråshallen

I kväll möts Borås Basket och Norrköping Dolphins – två av tre obesegrade lag i årets Basketligan herr.

För Borås, som hittills mött Eco Örebro och Malbas, blir denna match den första riktiga värdemätaren. Norrköping brukar alltid locka stor publik i Boråshallen och föreningen hoppas att denna match inte blir ett undantag.

DU KAN SE MATCHEN DIREKT PÅ WEBB-TV – KLICKA HÄR!

Det finns historia när det gäller matcherna mellan Borås Basket och Norrköping Dolphins. Allt började 2008 när lagen möttes i grundseriens sista omgång. I potten låg den sista slutspelsplatsen. Vinnaren gick alltså till kvartsfinal medan förloraren tvingades ta tidig semester. Dolphins vann på sista skottet i förlängningen den gången – en trea av Gee Gervin.

Sedan dess har de båda klubbarna drabbat samman många gånger, inklusive fyra slutspelsserier. Dolphins har slagit ut Borås varje gång lagen har mötts i slutspelet. Så var det även under Omar Krayems förra sejour i Borås Basket. Detta minns han väl, som du kommer att märka i videon nedan.

Borås Basket kommer till spel utan långtidsskadade Fredrik Andersson. Gästerna från Östergötland har frågetecken för småskadade Johnell Smith och Zarko Jukic. Båda lär dock spela.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

DU KAN SE MATCHEN DIREKT PÅ WEBB-TV – KLICKA HÄR!

Så här skriver Dolphins på sin hemsida inför mötet med Borås:
“Dolphins andra match säsongen 2015-16 spelas borta mot, en av de stora ligafavoriterna till SM-guldet, Borås.Laget har hunnit med två matcher där man vunnit mot Eco Örebro och Malbas och nu gästas man av Dolphins som i sin premiär vann över Sundsvall Dragons.

Coach Pat Ryan förfogar som vanligt över ett mycket namnkunnigt lag och till denna säsong har man förstärkt med tre starka spelare i Omar Krayem, Jakob Sigurdarson och kroaten Toni Vitali. Kvar sedan tidigare är bl a Christian Maråker, Adam Darboe och Jocke Kjellbom´s gamla ”twintowerkollega” Mike Palm. I vinstmatchen mot Malbas senast gjorde just dessa spelare alla utom två poäng vilket innebär att Dolphins defense har en hel del att jobba med.

Dolphins har fortsatt träna på bra där också småskadade Johnell Smith och Zarko Jukic deltagit fullt ut så det verkar som coach Adnan Chuk får med sig det lag han vill till Boråshallen.

Det är nästan alltid täta och tuffa möten mellan Borås och Dolphins och om det blir samma visa i kväll får vi svaret på strax före 21.00.”

Kommande matcher i Basketligan:
Tisdag 13/10 (kl 19.04): Borås Basket-Norrköping Dolphins (Webb-TV)
Tisdag 13/10 (kl 19.04): Umeå BSKT-Uppsala Basket (Webb-TV)

Dela inlägget