Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Umeå letar hemmaseger mot Uppsala

Efter två hedersamma förluster är Umeå BSKT på jakt efter säsongens första seger och i kväll kommer Uppsala Basket till Umeå.

– Det ska bli spännande. Det är lite av ett nytt lag vi möter, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Umeå BSKT mötte regerande mästarna Södertälje Kings i fredags och var med länge. 27-34 i halvtid och 47-57 i sista pausen rann dock till slut iväg till 58-82.
– Vi gjorde en bra match i tre perioder, men orkade inte matcha deras kvalitet i fyra perioder. Vårt försvar tog stora steg framåt och bitarna börjar falla på plats, men vi är inte tillräckligt bra, inte i tillräckligt bra form för att vara med fullt ut än, säger coach Gustavsson.

DU KAN SE MATCHEN DIREKT PÅ WEBB-TV – KLICKA HÄR!

Individuellt stod Yannick Anzulini för 19 poäng och Nathan Dawit gjorde 19 poäng efter fint skytte med 4/6 från trepoängslinjen.
– Spelarna börjar hitta sina roller bättre och bättre. ”Yanne” (Anzulini) till exempel landar mycket s här långt. Det kommer fortfarande en massa onödiga misstag, men vi är i en process och även jag som coach blir bättre på att få ett lag från starten till att bli ett lag som presterar resultat och vi har inte varit där riktigt än, säger Jesper Gustavsson.

Nu väntar ett Uppsala som spelar med ett helsvenskt lag i år och har inlett med 66-79 mot Södertälje Kings och vinst 84-74 mot Jämtland Basket i senaste matchen.
– Det är ett bra lag som jobbar hårt och spelar intensivt försvar. De vann mot Jämtland i senaste matchen utan Alexander Lindkvist senast och han är en väldigt viktig spelare för laget så det kommer att bli tufft, men de roterar väldigt kort och är inte så breda som till exempel Södertälje vi mötte senast, säger Gustavsson.

På spelarfronten är Jason Davis ett frågetecken på grund av skada, Egal Saleman skadade handen senast och missar matchen i kväll. Sedan för nya guarden Chris Perez är det frågan om han hinner bli spelklar i tid.
– Vi har gjort allt, nu hoppas vi bara att papperna hinner i tid, men vi tror att han ska bli klar under tisdagen. Vi får se. Han har varit bra på träningarna. En spelare som bidrar på många sätt med sin snabbhet både offensivt och defensivt, säger Gustavsson.

Så här skriver Uppsala på sin hemsida inför kvällens match:
“När Kevin Gaines och hans spelare sätter sig i bussen, för ytterligare en bortamatch idag, är det för att, ännu en gång, möta ett tufft norrländskt motstånd.

Åter utan Alexander Lindqvist som idag äntligen blev pappa. Åter med en begränsad Odin Lindell som knappt tränat i veckan på grund av foten som besvärat honom en tid. Lägg därtill att Axel Nordström blev krasslig efter matchen mot Jämtland så förstår alla att det blir ett bra test för Uppsala mot ett Umeå som börjat säsongen lovande.
– Umeå har sin själ och hjärta i Egal Saleman, förklarar coachen Kevin Gaines.

Men honom kan Uppsala slippa då han skadade handen senast mot Södertälje. Man kan även slippa Umeå nya amerikan om inte alla papper blir klara i tid. Däremot har Yannick Anzulini och Nathan Dawit varit starka framåt. Nathan har dessutom haft ett strålande trepoängskytte så här långt. Mot Södertälje satte han fyra av sex treor.

På tal om trepoängarna så har Umeå en unik statistik efter två matcher. 49,5 procent av lagets skott har varit treor. En helt otrolig siffra. 35 procent av dem har dessutom gått i.
– De är ett svårt lag för oss att matcha upp. De är explosiva och får de flyt är de svåra att stoppa. Det är viktigt för oss att veta vad de kommer att göra för att vi ska kunna stoppa dem, säger Kevin Gaines.”

Kommande matcher i Basketligan:
Tisdag 13/10 (kl 19.04): Borås Basket-Norrköping Dolphins (Webb-TV)
Tisdag 13/10 (kl 19.04): Umeå BSKT-Uppsala Basket (Webb-TV)

Dela inlägget