Fotograf: Ludvig Thunman / Bildbyrån

SVT sänder slutsålda EM-kvalet mot Spanien

Biljetterna till damlandslagets EM-kvalmatch mot Spanien sålde slut på 17 minuter. Fick du ingen plats i Täljehallen? Lugn: Nu är det klart att matchens sänds i SVT.
– Det är ett av våra mest spännande landslag, säger SVT Sports planeringschef Max Bursell.

“Intresset för damlandslagets EM-kvalmatch är enormt. De 2000 biljetterna sålde slut på bara 17 minuter”, skriver SVT Sport på sin hemsida.
– Efter att vi sålt slut arenan är vi glada att kunna dela med oss av upplevelsen till hela Sverige. Basket är en fantastisk TV-sport, säger Johannes Wohlert på Svenska Basketbollförbundet i ett pressmeddelande.

Spanien, ledda av Anna Cruz (Minnesota Lynx) är ett av Europas starkaste lag med bland annat EM-guld 2013, VM-silver 2014 och EM-brons 2015. Men Sverige har inför kvalet fått förstärkning i form av WNBA-spelarna Amanda Zahui och Farhiya.
– Vi är glada att kunna erbjuda den här matchen till vår publik, ett av våra mest spännande landslag mot ett riktigt tufft motstånd på hemmaplan inför en utsåld arena, säger Max Bursell, planeringschef på SVT Sport.

Matchen i Södertälje den 21 november är den första kvalmatchen i det svenska damlandslagets resa mot EM i Tjeckien 2017.

SVERIGE EM-KVAL 2017:
21 november: Sverige – Spanien i Täljehallen kl 17:00
20 februari: Finland – Sverige
24 februari: Spanien – Sverige
23 november: Sverige – Finland

Dela inlägget